21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViata in grota, la un metru de calea ferata

Viata in grota, la un metru de calea ferata

O batrina si un baietel s-au aciuat de cind a venit iarna intr-o constructie darapanata, o fosta rampa, care se afla la un metru de calea ferata si in apropierea unui depozit angro aflat la marginea muncipiului Slatina.

Gheorghita Zamfir zice ca are 65 de ani, patru copii, ca a stat mult timp prin spitale si ca a lucrat cind era mai tinara ca spoitoare sau costoreasa. Cit despre nepotul ei, Gheorghe Vandan, zice ca are cinci ani, ca este copilul unuia dintre fiii sai si ca a venit de la Caracal la Slatina sa-i scoata certificat de nastere. Mai mult decit atit, Gheorghita nu stie ce sa spuna. Ea se plinge insa de frig si de foame:

„N-am pus nimic de patru zile in gura. Si asta micu’ plinge de foame, ca ultima data am mincat o piine goala. Mai fac focu’, da’ tot e frig, si ne-am afumat aici, nu mai am nici lemne…“ Cit despre mizeria in care isi duc zilele cei doi, batrina nu mai zice nimic.

Ion Bostinaru, unul dintre administratorii depozitului, zice ca, in cele aproximativ doua luni de cind a inceput sa ii vada pe batrina si pe baietel in respectiva cocioaba, acestia ba apareau, ba dispareau fara urma, femeia spunind tot timpul ca se duce la Caracal.

„Presupun ca se duce si cerseste. Oricum, cred ca e bolnava psihic. Mai cumpar si eu cite ceva de mincare la ala micu’, cite o conserva, grisine, biscuiti. Dar problema e ca se joaca toata ziua pe liniile de cale ferata si poate da trenul peste el. Chiar si impiegatii au avut probleme pentru ca noaptea le-a iesit in cale. Ar trebui sa vina sectoristu’ sau de la primarie sa-i duca undeva“, povesteste administratorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS