16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRectorii trebuie sa tina cont de toate manualele aprobate

Rectorii trebuie sa tina cont de toate manualele aprobate

Citeva universitati din Bucuresti si din tara au afisat deja listele cu manualele dupa care vor fi intocmite subiectele pentru concursul de admitere din 2003. Fara sa tina cont de criteriile de admitere ale Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), conducerile unor universitati au exclus anumite carti, desi au fost aprobate de minister.

Conducerea MEC atrage atentia rectorilor asupra faptului ca, la intocmirea subiectelor pentru admitere, au obligatia sa tina cont de toate manualele aprobate de MEC si dupa care s-au pregatit candidatii, a declarat ieri Ioan Ianos, director general in MEC.

„Desi criteriile de admitere in invatamintul superior, publicate saptamina trecuta de MEC, prevad ca la intocmirea subiectelor sa se tina cont de toate manualele alternative, aprobate de MEC pentru fiecare specializare, dupa care au studiat candidatii, unii rectori au publicat doar anumite carti, mai ales cele ai caror autori lucreaza in institutie. Din acest motiv, MEC ii atentioneaza din nou pe rectori asupra riscurilor la care se expun incalcind legislatia in vigoare“, a mai spus Ianos. Candidatii sau sefii editurilor ar putea actiona in instanta (si ar avea cistig de cauza) universitatile care nu ar tine cont, la intocmirea subiectelor de admitere, de toate cartile dupa care au invatat candidatii, a apreciat directorul general. Chiar daca la unele discipline, precum fizica, matematica sau geografie, sint peste 20 de manuale alternative, subiectele pentru concursul de admitere vor fi intocmite tinind cont de toate aceste carti, la fel ca la bacalaureat, a adaugat Ianos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS