8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate9.000 de someri de la RomTelecom

9.000 de someri de la RomTelecom

Grupul elen OTE Telecoms a anuntat ieri ca intentioneaza sa diminueze personalul ROMTELECOM cu cel putin 9.000 de salariati in urmatorii doi ani, in scopul reducerii costurilor la operatorul roman de telefonie fixa, dupa ce a preluat controlul acestuia, informeaza Reuters. In prezent, ROMTELECOM are aproximativ 30.000 de salariati. Proiectul OTE este de a imbunatati profiturile ROMTELECOM prin controlul mai strict asupra costurilor operationale. Grupul elen a indicat ca a redus personalul ROMTELECOM cu 8.500 de angajati in 2002. Veniturile operatorului roman vor stagna in urmatorii doi ani, din cauza declinului cotei sale de piata, dupa ce a pierdut monopolul in domeniul telefoniei fixe, la inceputul lui 2003, precum si din cauza ajustarii tarifelor, a precizat OTE.

Directorul executiv al grupului, Lefteris Antonakopoulos, a declarat recent ca o politica de „retragere gratioasa“ poate fi aplicata in cazul unora dintre societatile mixte infiintate de OTE pe plan international. Totusi, OTE si-a aparat intotdeauna prezenta in Romania, citind potentialul imens de crestere al tarii, unde rata de penetrare a liniilor fixe este de numai 18%, fata de 30% in state vecine precum Ungaria.

OTE ar putea vinde Cosmorom

Grupul elen OTE Telecoms a indicat ieri ca planurile sale de redresare pentru societatea de telefonie fixa ROMTELECOM nu includ si operatorul de telefonie mobila Cosmorom, care ar putea fi vindut, transmite Reuters.

„In ceea ce priveste Cosmorom, OTE nu va sustine financiar o dezvoltare organica a companiei si in prezent analizam o serie de variante impreuna cu ROMTELECOM, incluzind vinzarea companiei si a tuturor activelor sale“, a declarat Iordanis Aivazis, vicepresedinte executiv al grupului OTE International, in cadrul unei intilniri cu analistii. El a mentionat ca operatorul de telefonie mobila inregistreaza pierderi si are datorii de circa 190 de milioane de dolari, care nu vor fi acoperite integral de incasarile aduse de o eventuala vinzare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS