17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrestei, cartierul lacustru al Craiovei

Brestei, cartierul lacustru al Craiovei

Fie iarna, fie vara, locuitorii din cartierul craiovean Brestei se lupta cu apa mai ceva decit cu morile de vint. In urma ploii cazute ieri-dimineata, curtile si casele oamenilor au fost inundate. Povestea este foarte veche si cunoscuta de edilii urbei. Insa degeaba. De mai multi ani, locuitorii primesc doar promisiuni: ca la anu’, ca la vara, ca la toamna se va rezolva problema. Insa, dupa interesul aratat de autoritati, problema canalizarii in cartierul Brestei se va rezolva, probabil, la… sfintu’ asteapta!

Vremea capricioasa i-a bagat in sperieti pe locuitorii din cartierul craiovean Brestei. Din cauza ca pinza de apa freatica este la nivelul solului si nu exista retea de canalizare, pe strazi, in curti si chiar in case, apa balteste mereu.

„Nu mai am unde sa dau drumul la apa, care deja imi trece de glezna. Am pus niste lemne ca sa merg pe ele. Aia de la sfat au venit de zece- cinspe’ ori pe aici si ne-au spus ca se va rezolva problema. Insa de zeci de ani doar asta aud: se va rezolva. O sa cada casa pe mine pentru ca este plina de crapaturi. Unde sa ma mai duc, ca mi-am pierdut orice speranta?“, a spus Ilinca Neagu, o batrina de 72 de ani.

„M-am dus la Bulucea si i-am spus ce ma doare. El a inceput sa zbiere la mine sa-l las in pace ca s-a saturat sa tot auda povesti despre strada Brestei. Zilnic scot cite 50- 60 de galeti cu apa. Daca nu le scoatem, ne inunda casa. Ne-au aruncat pietris pe strada ca sa nu mai putem sa intram nici cu masina“, a spus Ionut Cristea.

Autoritatile locale spun ca, „daca ar exista bani in bugetul local, si miine s-ar face canalizarea in Brestei“. Cum banii de la bugetul local pe anul in curs sint deja „inghititi de investitii de anvergura“, lucrarile de canalizare in cartierul Brestei au fost trecute din nou pe lista de asteptare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS