13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri diverse

Prefectul judetului Mehedinti vine la „Sud Exclusiv“

La doi ani de la numirea in functie, prefectul judetului Mehedinti, Dan Trancota, participa astazi la emisiunea „Sud Exclusiv“, pe 90,4 MHz. Incepind cu ora 18.00, reprezentantul guvernului in teritoriu va spune ce a facut, dar mai ales ce nu a reusit inca sa faca in cele 730 de zile, pentru mehedinteni. Nu pierdeti „Sud Exclusiv“, ca sa aflati cum va fi 2003 pentru judetul Mehedinti, in exclusivitate la Radio Sud Severin!

• Radio Sud Severin

81% din gospodariile mehedintene- recenzate

In judetul Mehedinti au fost recenzate pina ieri 65.589 de gospodarii agricole, ceea ce reprezinta aproximativ 81,3% din totalul gospodariilor pe judet. Procentul situeaza Mehedintiul peste media pe tara in ceea ce priveste gradul de efectuare a recensamintului general agricol. Din numarul total al gospodariilor recenzate, 72,5% detin porcine, 23,1% detin ovine, iar 29,1% detin bovine.

(F.L.)

Chestorul Virgil Ardelean participa la bilantul IJP Mehedinti

Subsecretarul de stat in Ministerul de Interne si seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, chestorul sef adjunct de politie Virgil Ardelean, va fi prezent astazi la Drobeta Turnu Severin, la bilantul activitatii politistilor mehedinteni. Anul trecut, cadrele Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Mehedinti au solutionat 4.894 de infractiuni, judetul clasindu-se pe locul 15 pe tara privind rata criminalitatii, dupa ce ani la rind a ocupat locuri fruntase in acest top. Judetul Mehedinti nu se poate lauda insa cu locul I, ocupat la infractiunea de primire de foloase necuvenite.

(F.L.)

Lebedele de la Hinova, barometrul prefectului de Mehedinti

Prefectul judetului Mehedinti, Dan Trancota, isi da seama daca vremea va fi frumoasa sau se va inrautati dupa lebedele care s-au oprit pe malul Dunarii, pe raza localitatii Hinova. „In fiecare zi, cind plec spre Vinju-Mare, ma uit sa vad daca lebedele stau linistite. Daca stau pe mal si nu se ascund prin stufaris inseamna ca vremea este buna“, a spus Dan Trancota. Prefectul face zilnic naveta din Drobeta Turnu Severin in orasul Vinju-Mare, unde locuieste. (F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS