22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIregularitatea ritmului cardiac are cauze genetice

Iregularitatea ritmului cardiac are cauze genetice

O echipa de cercetatori francezi si chinezi a identificat o mutatie genetica care provoaca iregularitatea cardiaca specifica fibrilatiei auriculare. O persoana din 20, avind virsta peste 65 de ani, sufera de aritmie cardiaca, iar afectiunea se agraveaza cu timpul putind provoca accidente cardiace sau alte complicatii.

Cercetarile care au condus la aceste concluzii au durat trei ani si au implicat patru generatii de chinezi cu antecedente familiale de fibrilatie auriculara. Lucrarile au permis identificarea unei gene (KCNQ1), situata pe cromozomul 11 si pe care cercetatorii o considera cheia declansarii bolii. Intelegerea cauzelor fibrilatiei auriculare ar putea conduce la diagnosticarea persoanelor cu risc ridicat inca inainte de manifestarea bolii.

De asemenea, noile descoperiri ar putea fi folosite la crearea unor noi tratamente pentru aceasta afectiune, raspindita preponderent in Asia, dar care apare si in tarile occidentale. Studiul a fost finantat cu fonduri publice franceze si chineze, fiind sprijinit si de Asociatia Franceza Impotriva Miopatiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS