11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncuscreala, mai tare ca politichia!

Incuscreala, mai tare ca politichia!

Parca nicaieri nu-si baga dracu’ coada mai abitir decit in primariile unde „capii“, mai precis primarele si vicele, nu impartasesc aceleasi convingeri politice. Ca, vorba aia, daca unul e de stinga si altul de dreapta, ar fi si culmea sa traga amindoi in aceeasi directie! Dar nici sa „divorteze“ pe motiv de nepotrivire de caracter parca nu le vine, ca tot mai bine e certat – dar cu functie, decit linistit – dar simplu functionar sau consilier.

„Meciurile“ dintre mai marii comunelor sint bogat asezonate cu bete in roate, bete printre gard, injurii pe fata si chiar cu reclamatii pina la prefect. Indirjirea cu care protagonistii se sapa reciproc le-a adus unora dintre ei celebritatea, fiind cunoscuti mai ceva ca eroii de telenovele, atit de oamenii pe care ii cirmuiesc, cit si de sefii de la judet. Asta nu inseamna ca peste tot este asa, insa este garantat faptul ca pina si cel mai calculat dintre conducatorii comunelor, chiar daca nu izbucneste pe fata, tot este convins ca face treaba mai buna decit cel care ii sta alaturi, si accepta ca cel care nu ii impartaseste culoarea politica face ciorba buna numai daca il lasa si pe el s-o legumeasca din cind in cind.

Rubedenia – izvor de lapte si miere

In tot acest peisaj, primarul si viceprimarul comunei Melinesti fac nota discordanta. Cine se grabeste insa sa traga concluzia cum ca cei doi ar fi exceptia care confirma regula se insala amarnic. Unul este „pedist“ iar celalalt „pesemist“, numai ca in cazul lor, politichia a fost dovedita de legaturile de familie. Nu ca le-ar curge acelasi singe prin vine, dar de cind cele doua mindreturi de fete, una os de primar si cealalta – altoi de seama in arborele genealogic al vicelui, „s-au luat“ cu doi frati de-ai Piorestilor, ar fi mai mare rusinea sa strici armonia neamului cu zgindareli politicesti! Mai de rusine, mai de gura nevestii care iti da cu piciorul pe sub masa cind incepi vreo discutie in contradictoriu, te abtii de dragul familiei si iti stapinesti avinturile razboinice pentru ca… „nu se face, doar sintem si noi neamuri, ce naiba!“.

„Nu avem probleme de acest gen. Nici nu am avut vreodata. Intimplarea a facut sa ne si incuscrim pina la urma, ca fata mea si fata primarului au luat amindoua doi baieti de-ai Piorestilor, care sint frati intre ei“, spune viceprimarul Dumitru Coraci. Fericita intimplare, am spune noi! Mai in gluma, mai in serios, ar fi ceva sa se dea o hotarire prin care viceprimarii si primarii sa fie alesi numai daca au legaturi cu rudenie, inspre linistea si prosperitatea comunitatii pe care o conduc! Numai daca ne gindim cum ar fi daca odraslele celor doi „alesi“ din Botosesti-Paia s-ar hotari sa isi unesca destinele. Pai, ar mai fi loc de sfada intre cuscrii?!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS