3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovencele trag de fiare si beau ceaiuri

Craiovencele trag de fiare si beau ceaiuri

Preaplinul meselor de Sarbatori s-a transformat, in mod previzibil, in proeminente rubensiene pentru majoritatea dintre noi. Motiv de vaicareli, de depresii si de crize de nervi in fata oglinzii, mai ales pentru reprezentantele sexului care se vrea mereu frumos, chiar si dupa un festin prelungit.

Ca in fiecare an, disparitia ultimelor bunatati din frigider da startul maratonului din salile de aerobic si fitness, care are ca trofeu recuperarea vechii siluete sau, de ce nu, un „look“ cu mult imbunatatit, chiar mai suplu decit inainte de Sarbatori.

Prin urmare, in ultimele zile, in Craiova, dusumelele salilor de sport duduie sub greutatea kilogramelor in plus, aparatele de fitness scirtiie, „muncite“ cu furie, iar in saune mai, mai ca se simte mirosul sunculitelor de pe coapse si solduri care se topesc incet.

„Clientele au inceput sa apara imediat dupa Sarbatori. Simbata si duminica au fost primele zile lucratoare pentru noi si sintem convinse ca pina la sfirsitul saptaminii nu o sa mai avem loc in sala. Asa se intimpla in fiecare an dupa Sarbatori. Acum avem cele mai multe abonamente“, a spus Dana Cojocaru, antrenoare de aerobic.

Pretul recistigarii imaginii din oglinda care sa le faca pe femei sa zimbeasca fericite nu este deloc piperat. Pentru o luna in care poti sa iti supui corpul la cazne „aerobice“ de cite ori vrei pe zi, trebuie sa platesti intre 150.000 si 300.000 de lei. Daca vrei sa platesti la sedinta, fiecare vizita in sala de gimnastica te costa 20-25.000 de lei. Abonamentul la sauna este putin mai ieftin: 120.000 de lei, iar o singura sedinta costa 20.000 de lei. Daca nu esti multumit de viteza cu care slabesti, poti sa plusezi cu citeva sedinte de masaj: „numai“ 120.000 de lei „bucata“.

Daca gimnastica nu e, macar ceai sa fie!

Sint insa multi care renunta cu greu la confortul fotoliului de acasa, din fata televizorului, sau sint prea ocupati sa mearga la o sala de sport. Se pare ca si acestia au gasit o solutie pentru kilogramele in plus, aflindu-le „nanasul“ in cutiile cu ceaiuri si produse pentru slabit, care au inceput sa dispara din rafturile farmaciilor. Nu mai scumpe de 50.000 de lei si combinate cu o dieta destul de facila, ceaiurile, baute in cantitati suficiente, sint un aliat pentru cei care nu prea se dau in vint dupa sport.

„Sint prea batrina sa ma apuc acum sa topai prin vreo sala de aerobic. Kilogramele tot trebuie sa le dau jos, nu din fudulie, ci pentru ca nu-mi fac bine la sanatate, ca am probleme cu inima. Asa ca beau ceaiuri si tin regim. Asa fac de fiecare data si merge“, spune Eleonora Paraschiv, de 62 de ani.

Proprietarii salilor de aerobic si farmacistii se asteapta ca numarul clientilor sa se mentina ridicat, pentru ca, dupa „slabitul de dupa Sarbatori“, o sa urmeze „slabitul de primavara“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS