17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNorocul nu este innascut, ci dobindit

Norocul nu este innascut, ci dobindit

Cercetari recente sugereaza ca oamenii nu se nasc norocosi, ci isi creeaza si maresc norocul pe masura ce inainteaza in viata, informeaza site-ul Ananova. Psihologul Richard Wiserman, seful unei echipe de cercetatori de la Universitatea Hertfordshire, si-a petrecut zece ani studiind „factorul noroc“ si incercind sa inteleaga psihologia din spatele acestuia.

De-a lungul acestei perioade, el a studiat vietile a 400 dintre cei mai norocosi si cei mai ghinionisti oameni. Wiserman a descoperit ca aceia ale caror vieti par protejate de zine aplica, fara sa stie, patru principii de baza de atragere a norocului.

Primul este acela de a profita la maximum de sansele care se ivesc. Persoanele norocoase sint pline de indeminare in a-si crea sanse, a le observa si a le valorifica pe cele care apar. Norocosii au o atitudine destinsa fata de viata si sint deschisi la experiente noi.

In al doilea rind, doctorul Wiserman a descoperit ca persoanele percepute ca fiind norocoase iau de cele mai multe ori hotaririle potrivite, ghidindu-se dupa intuitie si instincte.

De asemenea, aceste persoane incearca de obicei sa-si dezvolte facultatile intuitive, prin meditatie si alte metode care permit concentrarea si risipirea altor ginduri. In al treilea rind, oamenii cu noroc traiesc cu certitudinea ca soarta este de partea lor si ca viitorul nu le va aduce decit lucruri bune.

Aceste asteptari pozitive devin profetii autorealizatoare, ajutindu-i sa nu se lase descurajati in fata esecurilor si sa fie optimisti. Al patrulea principiu formulat de psihologul britanic este acela de a transforma ghinionul in noroc. Persoanele norocoase folosesc de obicei mai multe tehnici psihologice pentru a face fata esecurilor si chiar a le transforma in ceva bun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS