21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii au negociat pretul calatoriei cu taxiul

Severinenii au negociat pretul calatoriei cu taxiul

Pretul calatoriei cu taxiul, in zilele de Craciun, a fost negociat de catre severineni, deoarece aparatele de taxat nu au functionat, iar numarul masinilor iesite pe traseu a fost foarte mic. Taximetristii au stabilit tarifele, de comun acord cu clientii, in functie de distanta care trebuia parcursa si de orarul zilei. Cele mai ieftine curse au fost cele din dimineata zilei de Ajun, iar cele mai scumpe au fost cele din noaptea de Craciun. „Am luat 700.000 de lei, intr-o zi in care nu am facut decit 12 curse. Majoritatea m-au luat ca sa-si faca ultimele cumparaturi si m-au plimbat peste tot. De teama ca nu vor mai gasi taxiuri, oamenii au preferat sa-mi spuna sa-i astept. Mie imi convine oricum ca, decit sa stau in statie sa astept comanda, merg cu clientul. Ies bani frumosi, ca se mai lasa si bacsis la cursele mari“, a spus Marius Paraschiv, de 34 de ani, taximetrist. O calatorie din zona cartierului Crihala si pina la gara a fost, in zilele de Craciun, de aproximativ 60-70.000 de lei, fata de 30.000 de lei, in mod obisnuit.

„Avem un Revelion special, pe care il facem la citeva zile dupa ceilalti…“

Potrivit dispecerelor de serviciu de la principalele firme de taximetrie din Drobeta Turnu Severin, numarul solicitarilor l-a depasit de citeva ori pe cel al masinilor disponibile.

„Daca am fi avut atitea masini pe teren, cite comenzi am avut, puteam sa ne luam o saptamina de concediu, dupa Sarbatori. Multi dintre soferii nostri nu au lucrat insa in zilele de Craciun sau au facut cu schimbul, astfel ca am putut onora mai putin de un sfert din comenzi“, a spus Ionela Avram, dispecera la o companie de taxi. Cu toate ca numarul taxiurilor din Drobeta Turnu Severin este de aproximativ 500, doar o mica parte dintre acestea vor iesi pe strada si in noaptea de Revelion. Potrivit reprezentantilor companiilor de taxi din municipiu, in noaptea de Anul Nou nu se vor programa turele, iar pe traseu vor iesi doar soferii care vor dori sa lucreze.

„Nu putem obliga soferii sa iasa pe traseu, daca nu vor dori, mai ales ca unii si-au programat concediul. Noi avem un Revelion special, pe care il facem la citeva zile dupa ceilalti, pentru ca de Anul Nou, multi dintre noi vor munci. Cistigurile au fost maricele de Craciun, chiar si cu masini putine, dar asta se intimpla de fiecare data, in preajma Sarbatorilor de iarna“, a spus Lazar Stoian, patronul unei firme de taxi din Drobeta Turnu Severin. La fel ca si de Craciun, patronii nu isi vor obliga angajatii sa puna ceasurile de taxat, in noaptea Anului Nou, astfel ca tariful cursei va fi stabilit tot „la mica intelegere“ dintre sofer si pasageri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS