11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Sistemul imunitar

Sanatatea noastra depinde de modul in care sistemul imunitar reuseste sa dirijeze reactiile de aparare pentru distrugerea „invadatorilor“, adica a virusilor si a bacteriilor. Studiile stiintifice arata ca alimentele contin o serie intreaga de substante care stimuleaza activitatea globulelor albe, intarind astfel sistemul imunitar si protejindu-ne de infectiile virale sau bacteriene si chiar de aparitia tumorilor maligne.

• Iaurtul: impulsioneaza activitatea celulelor albe, cele care ataca virusii si celulele tumorale (ele simt substantele nocive si le distrug). Iaurtul sporeste cantitatea de interferon – o substanta importanta care intareste capacitatea de aparare – si accelereaza producerea de anticorpi.

• Usturoiul: are o puternica actiune antibacteriana si protejeaza organismul de infectiile datorate sistemului imunitar slabit.

• Fructele si legumele crude: hrana vegetala contine, printre altele, beta-caroten, glutation, vitamina C si alte substante cu efect antiviral si antioxidant, care intaresc sistemul imunitar.

• Fructele de mare si crustaceele: in special stridiile, foarte bogate in zinc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS