5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Flash

13 – ghinion de proprietar

In urma comasarii IAS-urilor, suprafata terenurilor agricole de la Gighera s-a diminuat. Motiv pentru care retrocedarea paminturilor, potrivit Legii 18, este in intirziere. Dupa cum declara viceprimarul comunei, Aurel Voinea, au mai ramas 13 titluri de proprietate care urmeaza sa fie modificate fie din pricina neconcordantei numelor din acte, fie pentru ca oamenii nu vor sa primeasca decit terenurile de pe vechile amplasamente, care nu mai exista in prezent.

S-au intors la dragostea dintii: pamintul

Dupa desfiintarea plantatiilor de rachita, orez si dud – care reprezentau principala sursa de venit a oamenilor din comuna – ocupatiile predominante in Gighera au ramas munca la cimp si cresterea animalelor. Griu, porumb, legume, toate cu productii bune. 5.500 de capete de ovine si 870 de bovine – pentru carne, produse lactate, lina. Si numarul ar creste daca s-ar mari si suprafata de pasune, cea actuala, de 308 hectare, fiind insuficienta.

O comuna proaspata, mai curata, mai frumoasa!

Gighera si satele aferente au cosuri de gunoi! 22 de cutii metalice au fost aduse de primarie pentru a deservi populatia comunei. Ele au fost cumparate de la o firma din Bals si vor fi plantate in cel mai scurt timp pe strazile principale. Aceeasi firma a cistigat licitatia pentru 30 de banci care vor fi amplasate in spatii hotarite de primarie. Desi nu au fost inca platite – 600.000 de lei pe bucata -, se pare ca ele vor fi date spre folosinta cetatenilor pina la sfirsitul lunii noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS