5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO mina intinsa pentru copiii abuzati

O mina intinsa pentru copiii abuzati

Micutii abuzati din Craiova pot beneficia de protectie si ajutor de specialitate, incepind de ieri. Directia Judeteana pentru Protectia Drepturilor Copilului (DJPDC) Dolj a dat in folosinta Centrul de Prevenire, Interventie si Recuperare a Copilului Abuzat.

Institutia a fost realizata cu fonduri PHARE, in cadrul proiectului „Copiii mai intii“. Centrul are rolul de a depista si de a prelua cazurile de abuz asupra minorilor, evaluarea acestora si, in functie de caz, de a acorda protectie si ingrijire de urgenta a victimelor pe o perioada de 15-30 de zile.

Toate aceste cazuri vor fi monitorizate pe o perioada de 24 de luni. „Avem o echipa de profesionisti specializati in protectia copilului, care pot face fata oricarui caz. In plus, avem o retea de asistenti maternali profesionisti pregatiti pentru a prelua in plasament de urgenta copiii abuzati. Cu toate acestea, noi speram ca numarul copiilor care vor apela la serviciile centrului sa fie cit mai mic“, spune Victoria Croitoru, director al DJPDC Dolj.

Institutie de ocrotire a mamei si copilului

Pentru ca formele de abuz casnic nu se rasfring doar asupra copiilor, DJPDC intentioneaza deschiderea unui centru maternal destinat cuplurilor mama-copil, victime ale violentei conjugale. Proiectul va fi realizat in colaborare cu Mitropolia Oltenia si va asigura asistenta de specialitate si plasament de urgenta persoanelor aflate in dificultate.

Conducerea DJPDC Dolj spune ca prin darea in folosinta a acestor institutii se incearca diminuarea fenomenului de abuz familial, dar si prevenirea abandonului si a institutionalizarii copiilor proveniti din medii sociale ostile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS