21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaloriferele slatinenilor ramin reci si in aceasta iarna

Caloriferele slatinenilor ramin reci si in aceasta iarna

Orasul Slatina este singurul municipiu resedinta de judet din tara care in prezent nu beneficiaza nici de caldura, nici de apa calda. Aceasta situatie este cauzata de faptul ca intreaga retea de termoficare a muncipiului a fost conservata la initiativa autoritatilor locale din lipsa posibilitatii de plata a locuitorilor, dar nu numai. Conducerea firmei SC ACETI SA, care ar fi trebuit sa se ingrijeasca de caldura locatarilor, a afirmat ca nu s-ar fi ajuns in aceasta nedorita situatie daca slatinenii ar fi avut bani cu care sa-si plateasca serviciile furnizate de firma.

Caracal si Corabia sint incalzite!

Lipsa caldurii din Slatina contrasteaza frapant cu situatia din alte orase ale judetului – Caracal si Corabia. Autoritatile de aici se pare ca au inteles mai bine care le sint atributiile si obligatiile fata de cetateni, astfel ca locuitorii din aceste orase primesc caldura. Ion Dimienescu, primarul din Corabia, a declarat ca, desi cetatenii orasului inregistreaza debite mari la intretinere (circa 2,1 miliarde de lei), acest lucru nu l-a impiedicat sa faca tot posibilul pentru ca oamenii sa beneficieze totusi de agent termic, lucru care a fost pus in aplicare incepind de ieri.

„Este greu, dar nu avem ce face. Este datoria noastra sa avem grija de cetateni si asta incercam sa facem. Ce va fi mai tiziu, cum ne vom descurca, vom vedea. Acum este insa important sa trecem peste iarna care a si venit“, a spus Ion Dimienescu.

Si locuitorii din Caracal primesc ceea ce slatinenii doar viseaza: caldura. Programul furnizarii de agent termic este ceva mai mare de opt ore, cit este in cazul vecinilor din Corabia. Locuitorii din Caracal primesc caldura si in timpul zilei, nu numai in intervalul orar 18.00-24.00, cum se prezinta situatia la Corabia. Cert este ca slatinenii vor tremura si in aceasta iarna in apartamente, caci cele aproximativ 9.000 familii care si-au permis sa-si cumpere centrala termica proprie nici nu pot intra in discutie in comparatie cu restul de pina la 78.000 de locuitori, citi numara orasul dupa ultimul recensamint…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS