17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScrisoarea cititorului

Scrisoarea cititorului

Subsemnatul Alexandru Toma, pensionar bolnav, domiciliat in Craiova, Brazda lui Novac, bl. G4, ap. 19, arat gradul ridicat de birocratie la Administratia Financiara de pe str. Mitropoliei, din Craiova, unde se depun actele cu veniturile globale anuale. In cadrul acestei unitati financiare se practica o birocratie excesiva, ceea ce duce la pierdere de timp. Lipsa de receptivitate si solicitudine a functionarilor si a conducerii, respectiv domnul director, si ruperea de realitatea de pe teren ma fac sa cred ca au aceeasi mentalitate ca inainte de ’89. Ei dau vina pe guvern, zicind ca asa sint legile facute, in loc sa intreprinda ceva sa dispara aglomeratia de la ghiseul ce primeste acele acte si cereri de restituire.

Cind m-am prezentat la ghiseul 6, parter, si i-am aratat functionarei actele, mi-a spus ca nu este treaba dinsilor, ci sa ma duc sus la etajul 1, camera 6, dar cei de la 6 m-au trimis la 7, iar aia m-au retrimis jos. Am cautat sa vorbesc cu conducerea, spre a-i relata piedicile si necazurile pe care le intimpina cetatenii jos, departe de birourile capitonate, dar aici accesul mi-a fost stopat de gardieni. Ei mi-au spus ca trebuie sa fac alta cerere, ceea ce nu era nevoie, caci era deja xeroxata. Si uite-asa m-au derutat atit de mult incit mi-am pierdut o jumatate de zi pe la ei. Dupa lungi discutii cu portarii- gardieni care nu m-au lasat sa urc la conducere si care ma derutau, trimitindu-ma din nou de unde am venit, i-am amenintat ca ma lipsesc de acele acte si ca le voi face cunoscut celor de la Bucuresti refuzul de a se lua masurile cuvenite de imbunatatire a relatiilor de colaborare cu cetatenii. Dl director ar trebui sa stie ca organizarea este proasta si ca un singur ghiseu de acest fel este prea putin pentru un oras intreg.

Cerem schimbarea opticii de lucru cu cetatenii in stil european si occidental, nu cum a ramas ca inainte de ’89. Sa se infiinteze mai multe ghisee care sa elimine aglomeratia si sa nu ne mai puna in situatia umilitoare ca pentru o singura informatie sa ratacim ca taunii, iar gardienii sa ne faca programul si sa ne interzica sa discutam cu un functionar public, chiar daca acesta e director. Functionarul-director trebuie sa stie ca este platit si din banii mei de pensionar bolnav, pentru care nu cer decit un minim respect!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS