8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO tinara isi reneaga mama care a parasit-o

O tinara isi reneaga mama care a parasit-o

Cu parul tuns scurt, cu aerul ei strengaresc, cu privirea vioaie si iscoditoare, Maria Magdalena Ionescu pare inca un copil, desi are 21 de ani. Toata viata, tinara nu a cautat altceva decit afectiunea celor din jur. Parasita de parinti de mica, fetita a crescut intr-o institutie a statului din Suici, judetul Arges, desi se nascuse in Craiova. Scoala a facut-o tot cu ajutorul statului, in aceeasi localitate, dar atunci cind a ajuns la majorat a fost nevoita sa se reintoarca in orasul natal. Oras in care nu cunostea pe nimeni si in care are o mama pe care n-a vazut-o niciodata.

Maria este cazata provizoriu in Centrul de primire Minori din Craiova, institutie in care nu poate ramine insa la infinit. Nu mai este un copil, iar din punct de vedere legal, fata a iesit de sub tutela statului.

Desi este la virsta cind alte fete se gindesc deja sa-si intemeieze o familie sau au simtit deja fiorul primei iubiri, Maria nu se gindeste decit la dragostea unei mame, dragoste pe care n-a simtit-o niciodata. Este dependenta de afectiune, iar cine indrazneste sa-i zimbeasca sau sa o mingiie tandru pe frunte o cucereste imediat.

„Simte nevoia de afectiune, iar atunci cind nu este in centrul atentiei devine putin violenta, parca din tendinta de a fi bagata din nou in seama“, spune Constanta Cinca, sefa centrului.

Cautind o mama care sa o iubeasca

Maria a gasit cindva o mama. Acolo, in Arges, fata a reusit sa cistige dragostea unei familii care a rasplatit-o cu afectiune. Fiind insa majora si provenind dintr-un alt judet, Maria a fost nevoita sa se intoarca in Craiova, chiar daca si-ar fi dorit sa ramina tot restul vietii alaturi de parintii ei de suflet.

„As vrea sa ma intorc acolo, alaturi de ei, pentru ca ei au fost buni cu mine. M-au luat acasa, au avut grija de mine“, spune Maria.

Faptul ca-i iubeste pe acesti parinti adoptivi poate fi constatat cu usurinta chiar si de un strain. Fata le poarta scris pe mina numele, asa, ca sa nu-l uite, iar atunci cind se recomanda spune ca se numeste Lucica Apostol, asa cum se numeste femeia pe care si-ar fi dorit-o drept mama.

Despre cea care i-a dat viata nici macar nu vrea sa auda.

„De ce sa o caut? Nu vreau sa o vad niciodata, cum nici ea nu a vrut sa ma vada pe mine. Nu avem nimic in comun. Eu vreau sa ma intorc in Arges, la Suici, alaturi de familia mea adevarata“, spune cu convingere Maria.

Constanta Cinca spune ca, probabil, Maria Magdalena va ajunge intr-o institutie de tip familial destinata tinerilor proveniti din centrele de plasament care au ajuns la virsta majoratului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS