6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGazeta de Sud va raspunde

Gazeta de Sud va raspunde

Domnule Marcel Talianu, din satul Prunet, comuna Bratovoiesti – Dolj, pentru a demonstra ca ati lucrat la DISTRIGAZ trebuie sa faceti reconstituirea de vechime cu martori. Aveti nevoie de doi martori care au lucrat in aceeasi perioada la societatea amintita si care au inscrisurile facute in cartea de munca. De asemenea, va mai trebuie o adeverinta eliberata de DISTRIGAZ, din care sa reiasa ca arhiva unitatii a fost distrusa. Reconstituirea de vechime se face la Directia Generala de Munca si Solidaritate Sociala Dolj.

Domnule Gheorghe I. Stanciu, din satul Braniste, comuna Podari – Dolj, cererea dumneavoastra a fost solutionata. Decizia de pensionare va fi emisa in luna noiembrie.

Domnule Ion Lascu, din satul Lazu, comuna Terpezita – Dolj, dupa cum rezulta din certificatul medical de constatare a capacitatii de munca, puteti beneficia de pensie de invaliditate daca aveti un stagiu de cotizare (vechime in munca) de 14 ani sau cel putin jumatate, adica sapte ani realizati pina in momentul ivirii invaliditatii. Drepturile acordate conform Legii 416/2001 nu se platesc de Casa Judeteana de Pensii Dolj.

Domnule Stefan A. Trincu, din Craiova, in baza dosarului nr. 24400/29.07.2002, s-a emis decizia nr. 170942/23.09.2002, pentru un stagiu de cotizare de 31 de ani si 16 zile. Conform articolului 194 din Legea 19/2000, intre sistemul public si celelalte sisteme proprii de asigurari sociale, inclusiv sistemul pensiilor militare, se recunosc reciproc stagiile de cotizare, respectiv vechimea in munca sau vechimea in serviciu, in vederea deschiderii drepturilor la pensie pentru limita de virsta, invaliditate sau de urmas. Pensia in sistemul public se stabileste numai pentru stagiul de cotizare realizat in acest sistem. Pentru cinci ani, sapte luni, 14 zile realizati in sistemul militar nu s-au acordat drepturi din sistemul public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS