12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIulica din Sopot, o femeie de cariera

Iulica din Sopot, o femeie de cariera

Se poate spune despre Iulica Giuroiu din Sopot ca, la doar 27 de ani, este o femeie moderna. Studenta la doua facultati, functionar la posta si nevasta, tinara isi imparte tineretea pe distanta Craiova (sot, facultate) si Sopot (casa, serviciu). Saptaminal, acelasi traseu: vinerea, spre seara, dupa ce a inchis biroul din primarie, isi ia o sacosa si pleaca sa-si viziteze barbatul la oras. Doar citeva ore apuca sa se bucure de privilegiul de a fi nevasta lui Doru, pentru ca treburile pe care le are de rezolvat se inmultesc parca de fiecare data si nu-i mai ramine timp de altceva. Duminica seara se intoarce cu autobuzul la tara, caci aici o asteapta casa si serviciul de la care nu poate lipsi nici o zi. Apoi, luni dis-de-dimineata o ia de la capat.

„Este insuportabil, abia ma descurc. Cel mai greu imi este sa stau aici singura, cind Doru e la Craiova. Acum, mai ales, ar trebui sa stam impreuna, ne-am casatorit doar de citeva luni. Insa ma gindesc ca situatia aceasta nu va dura. Un an-doi si apoi o sa se aranjeze lucrurile. Cred ca o sa renunt la una din facultati, caci nu voi face fata…“

Iulica este studenta in anul al doilea la Horticultura si in anul intii la Istorie. Desi este la sectia la care frecventa nu e obligatorie, tinara considera ca nu va putea duce la bun sfarsit doua facultati, obtinind – asa cum isi doreste – rezultate satisfacatoare.

„Serviciul imi rapeste aproape tot timpul. Incep in zorii zilei si termin pe innoptat. Uneori lucrez si noaptea, cum se intimpla in zilele de pensii. Iar traseul este traseu, trebuie facut“, spune Iulica.

De doi ani, tinara nevasta s-a angajat agent postal, acoperind doua localitati: Sopot si Cernat, adica aproximativ 500 de familii. Si pentru ca nevoia de bani este stringenta la inceputul unei casnicii, Iulica nu are de ales: trebuie sa-si ia in serios rolul de postarita. Ceea ce inseamna ca, pe linga hirtogaria de la birou, de cind se lumineaza de ziua, tinara trebuie sa urmeze, pe jos, traseul celor doua sate.

„Pina m-am angajat la posta, am fost suplinitoare la gradinita si la scoala primara. Dar nu se platea foarte bine si nici timp de altceva nu mai aveam. Din punct de vedere financiar, acum e ceva mai bine. Eu locuiesc inca la parinti si vreau sa pun un ban deoparte pentru anii viitori cind o sa stau cu Doru. E greu, dar trebuie sa ma descurc…“, mai zice Iulica, zimbind.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS