10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDaca vrei sa imbratisezi cariera militara

Daca vrei sa imbratisezi cariera militara

Informarea, recrutarea si intocmirea dosarelor de candidat pentru cei care doresc sa imbratiseze cariera militara se pot face la Biroul Informare-Recrutare, cu sediul in strada Fratii Buzesti, nr. 4A (vizavi de cladirea noua a Bancii Agricole).

Avantajele oferite tinerilor admisi sint urmatoarele:

– pe perioada studiilor, Ministerul Apararii Nationale suporta toate cheltuielile de cazare, masa, echipare, asistenta medicala, deplasarea in/si din vacante, iar la absolvire asigura un loc de munca prin repartitie.

Facem inca o data precizarea ca si, in acest an, in toate institutiile militare de invatamint, pot candida pe acelasi numar de locuri si in aceleasi conditii si fete.

Ofertele Ministerului Apararii Nationale sint generoase si pentru anul de invatamint 2003-2004 si vi le prezentam, pentru a putea eventual opta si pentru a ne contacta.

Pentru colegiile militare de la Breaza, Cimpulung Moldovenesc si Alba Iulia pot opta cei care actualmente sint elevi in clasa a VIII-a, precum si cei care au absolvit-o, dar nu au depasit virsta de 17 ani sau doi ani de la terminarea gimnaziului. Media obtinuta la examenul de capacitate ramine criteriul de baza pentru admitere.

Elevii de liceu din clasa a XII-a, precum si absolventii din anii anteriori care nu au depasit 24 de ani pot opta pentru a deveni studenti ai:

– Academiei Tehnice Militare Bucuresti – durata studiilor 5 ani;

– Academiei Fortelor terestre „Nicolae Balcescu“ Sibiu – 4 ani;

– Academiei Fortelor Aeriene „Henri Coanda“ Brasov – 4 ani;

– Academiei Navale „Mircea cel Batrin“ Constanta – 5 ani;

– Institutului Medico-Militar Bucuresti, Tirgu Mures – 6 ani.

In aceleasi conditii de studii si virsta, atit baietii, cit si fetele pot opta pentru o scoala postliceala de maistri militari cu durata de 3 ani sau de subofiter – cu durata de 2 ani, alegind una din specialitatile:

– artilerie si rachete, transmisiuni, tehnica de calcul, auto si tancuri – la Scoala Militara de Maistri si Subofiteri a Fortelor Terestre Pitesti;

– aviatie, rachete si artilerie antiaeriana, radiolocatie – la Scoala Militara de Maistri a Fortelor Aeriene Medias;

– marina – la Scoala Militara de Maistri a Mariei „Amiral I. Murgescu“ Constanta.

De asemenea, pot participa la concursul de admitere in una din institutiile militare mentionate mai sus si tinerii care in aceasta perioada isi satisfac stagiul militar si indeplinesc conditiile de studii si virsta.

Militarii angajati pe baza de contract pot participa la concursul care se va desfasura la fiecare scoala de aplicatie, in functie de specialitatea pe care o are in livretul militar, cu conditia sa nu depaseasca 30 de ani si sa fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat. Durata studiilor este de 12 luni, iar dupa absolvire acestia devin subofiteri.

Trebuie cunoscut faptul ca, dupa intocmirea dosarului la Biroul Informare-Recrutare, indiferent pentru care din institutiile de invatamint se opteaza, candidatul va sustine o proba eliminatorie (testare psihologica si test de pregatire fizica) la Centrul Zonal de Selectie si Orientare Alba Iulia. Cu cit potentialii candidati se vor prezenta mai repede la Biroul Informare-Recrutare Dolj, cu atit este mai bine, deoarece timpul de pregatire si antrenament este mai mare.

Informatiile despre cariera militara sint mult mai multe, fapt pentru care va asteptam zilnic la sediul biroului nostru, al carui program de lucru este intre orele 8.00-20.00, tel: 0251/414.741.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS