22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePartid evacuat, caut sediu

Partid evacuat, caut sediu

Legea retrocedarii caselor nationalizate, votata de parlamentari anul trecut, ameninta sa lase fara cite un sediu majoritatea filialelor locale ale partidelor politice din Craiova. Potrivit directorului Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, Ilie Badescu, mai multe dintre imobilele in care isi desfasoara activitatea partidele politice sint revendicate de fostii proprietari, in baza Legii nr.10/2001.

„Este vorba despre spatiile Partidului Democrat din str. Savinesti, PNTCD-str. Alexandru Macedonski, PSD-str.Unirii, si PNL- str. Simion Zoltan. Notificarile depuse de fostii proprietari trebuie sa ajunga la comisia de aplicare a Legii 10, din cadrul primariei, dupa care trebuie validate de prefectura“, a precizat Ilie Badescu.

Chiriile trebuie negociate

In cazul in care imobilele vor fi restituite in natura, partidele vor fi nevoite sa achite chirii sensibil mai mari fostilor proprietari fata de cele simbolice platite la stat, in caz ca acestia nu vor dori sa le vinda. Singura formatiune care a scapat de valul revendicarilor este PRM. Politicienii asteapta cu sufletul la gura promulgarea legii care le va permite sa-si cumpere spatiile la pretul de inventar din 1990. Pina in prezent, partidul de guvernamint este singurul in favoarea caruia a intervenit primarul, care este presedintele comisiei locale de aplicare a Legii 10. Acesta i-a propus gorjeanului care a revendicat sediul organizatiei municipale PSD despagubiri banesti din partea statului, insa fostul proprietar a declarat ca vrea sa vinda imobilul cu citeva miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS