16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsistente medicale pentru strainatate

Asistente medicale pentru strainatate

Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) anunta demararea unei actiuni de introducere in banca de date a solicitantilor de locuri de munca in strainatate, care au calificarea de asistenti medicali, in zilele de 21, 22 si 23 octombrie.

Actiunea reprezinta etapa initiala a procesului de recrutare si plasare de forta de munca in acest domeniu, urmare a disponibilitatii pe care au aratat-o partenerii din SUA, Italia si Qatar de a prezenta o oferta concreta de locuri de munca in acest domeniu.

De asemenea, prin acest program, OMFM va evalua dorinta solicitantilor de locuri de munca in domeniul sanitar, pentru a lucra in tarile mai sus mentionate.

Astfel, in vederea selectiei asistentilor medicali pentru SUA, documentele necesare sint: rezultatul testului TOEFL, absolvit cu minimum 207 puncte, pe care solicitantii il vor detine in momentul prezentarii dosarului; copie buletinul de identitate; copie dupa pasaport; copie dupa diploma de absolvire a scolii postliceale de trei ani; copie dupa foaia matricola; adeverinta cu numarul de ore de studiu; copie a autorizatiei de libera practica de asistent medical; copie dupa cartea de munca; cazier judiciar.

Pentru o mai buna intelegere a ceea ce inseamna acest program de formare a asistentilor medicali pentru SUA, trebuie inteles ca acesta implica citeva etape dificile, dar foarte importante, care, pe linga obtinerea testului TOEFL, includ si absolvirea examenului CGFNS (Comisia pentru absolvirea scolii de asistenti medicali din strainatate), urmind sa se sustina un examen de licenta la sase luni de la plecarea in SUA.

Limita de virsta este de pina la 40 de ani. Vechimea in munca necesara acceptarii solicitarilor pentru Qatar este de cinci ani, iar in celelalte cazuri, doi ani.

Cei interesati vor putea sa participe, contra cost, atit la cursuri de limba engleza, cit si la cursuri pentru absolvirea testului CGFNS (pentru solicitantii unui loc de munca in SUA).

Prezenta solicitantilor de locuri de munca, aflati deja in banca de date OMFM pentru SUA si Qatar, nu este necesara, acestia urmind a fi instiintati de catre oficiu atunci cind va fi cazul.

Ceilalti solicitanti se vor prezenta la sediul OMFM, in zilele de 21, 22 si 23 octombrie, in str. Valter Maracineanu, etajul IV, camera 310, Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS