10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZarzavagiii din Piata Centrala vor avea conditii occidentale

Zarzavagiii din Piata Centrala vor avea conditii occidentale

Administratia Pietelor Craiova si consiliul local au inceput amenajarea Pietei Centrale. Investitia se ridica la 14 miliarde de lei si este suportata de Administratia Pietelor si de Primaria Craiova. Lucrarile vor fi finalizate in luna februarie a anului viitor, iar taranii isi vor vinde zarzavaturile in conditii civilizate, la standarde occidentale. Capacitatea pietei va creste astfel cu peste doua sute de mese, iar craiovenii nu vor mai cumpara marfa de pe trotuar, cum se intimpla in prezent. In proiect sint prevazute ingradirea unui platou cu geamuri termopan, precum si amplasarea de mese si scaune moderne.

Piata Centrala – cea mai moderna din tara

Aceasta nu este prima investitie din Piata Centrala, in urma cu citeva luni sectorul de lactate fiind amenajat. Cei care vin acum in piata cu lapte, iaurt sau brinza sint multumiti de conditiile oferite: „Eu vin in piata cu lapte de trei ani, de doua ori pe saptamina. Acum sint conditii bune si vine mai multa lume sa cumpere de la noi. Avem apa, canalizare si este curat aici“, a spus Ion Dobre, comerciant.

Viceprimarul Antonie Solomon se declara multumit de aceasta investitie: „Nici nu-mi venea sa ma duc cu nevasta-mea la piata pentru cumparaturi. Taranii isi expuneau marfa pe jos, iar noi trebuia sa cumparam de acolo. In februarie, piata va deveni cea mai moderna din Romania, cu termopan, apa curenta, canalizare. Taranii vor sta la masa ca sa-si vinda marfa. Toti consilierii locali au fost de acord cu investitia asta, pentru ca lumea vrea sa-si faca civilizat cumparaturile, nu de pe jos.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS