17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProblema muribunzilor - luata in discutie la Slatina

Problema muribunzilor – luata in discutie la Slatina

Consfatuire internationala – „Ingrijirile paliative si medicul de familie“

Consfatuirea internationala cu tema „Ingrijirile paliative si medicul de familie“ a avut loc ieri la Slatina. Evenimentul s-a desfasurat la Casa de Cultura a Sindicatelor din Slatina si a fost organizat de Societatea Nationala a Medicilor de familie – filiala Olt, Societatea Nationala de Paliatologie si Tanatologie, avind loc in cadrul Programului Romano – Olandez „Matra-Pacaro“.

Finantarea este asigurata de Ministerul olandez de Externe si de Universitatea din Maastricht, iar inscrierile pentru aceasta consfatuire au inceput in urma cu opt luni, pina joi fiind inregistrati 286 de medici de familie, geriatri, oncologi, chirurgi si medici de alte specialitati, precum si asistenti medicali din tara si strainatate.

Printre participantii de marca la eveniment s-au numarat presedintele Societatii Nationale de Paliatologie si Tanatologie, prof. dr. Constantin Bogdan, directorul programului „Matra Pacaro“, prof. dr. Wim J.A. van den Heuvel si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Colegiului National al Medicilor si ai CNAS.

Coordonatorul in Romania al programului, dr. Luminita Dumitrescu, a spus ca aceasta este cea de-a treia editie organizata la Slatina, iar scopul temei consfatuirii din acest an sint sensibilizarea asistentei medicale, precum si schimbul de experienta in ceea ce priveste ingrijirea bolnavilor aflati in pragul mortii, pentru care medicii nu mai pot face nimic si care sint de multe ori neglijati sau chiar respinsi de familii.

Consfatuirea a constat in desfasurarea de lucrari in plen, precum si a cinci mese rotunde la care s-au dezbatut diferite teme legate tot de ingrijirea paliativa.

In paralel cu aceasta, tot in Casa de Cultura a Sindicatelor din Slatina s-a desfasurat o expozitie de medicamente la care si-au anuntat participarea sapte firme producatoare din Romania. Expozitia este destinata exclusiv cadrelor medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS