12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria este inchisa de un an

Primaria este inchisa de un an

O cladire pipernicita, cu peretii cojiti, geamuri lipsa si un lacat enorm tronind pe usa aproape putreda. In curte, buruieni si praf nederanjat de picior de om. Undeva, mai in spate, un birou care pare locuit. Aici e primaria? Aici! Si nu e nimeni?! Nu! Ne raspunde la intrebari o functionara cam mirata de curiozitatea noastra. Intr-un tirziu, ca sa nu intelegem ca edilii

si-au luat concediu prelungit, femeia ne lamureste ca acestia s-au mutat cu tot cu hirtii peste strada, in fostul camin cultural.

Autoritatile locale din Izvoare au luat o teapa de zile mari cind si-au dat primaria (mai bine zis, cladirea acesteia) pe mina si mistriile unor meseriasi slatineni. In 2001, firma SC Sceri SRL din Slatina era fericita cistigatoare a unei licitatii organizate pentru repararea sediului primariei. Peste o jumatate de miliard de lei din bugetul local fusese alocat pentru schimbarea tocariei, a usilor, geamurilor, lucrari de zugraveala si pentru reparatia acoperisului. Nici acum, la peste un an de la intreaga afacere, cladirea nu suferise nici o transformare vizibila.

„De un an e in reparatii si uitati-va in ce hal arata! La inceput au venit meseriasii, au adus tocaria de la ferestre si geamurile, mai ramineau usile. Intr-o luna, au turnat sapa si au dat cu glet, care a si cazut intre timp. Si asta a fost tot! Le-am dat un avans de 80 de milioane de lei, din totalul sumei de 546 de milioane de lei, cit a fost oferta lor, dar cind am vazut cit sint de seriosi si de priceputi… Noi nu am fost de acord cu receptia si am vrut sa reziliem contractul. A mai ramas sa ne aduca usile si sa ne dea diferenta de bani. Am facut o nota de constatare pe care secretarul a si depus-o la judecatorie“, a spus Ilie Boanta, viceprimarul comunei.

Cu birourile risipite prin cladirea mare, dar destul de nefunctionala a caminului cultural, dezamagiti de faptul ca s-a implinit anul si placuta pe care scrie Consiliul Local Izvoare sta pe o cladire paraginita, mai- marii comunei se gindesc sa organizeze o noua licitatie. Si cum spune proverbul despre consumatorul de ciorba fierbinte care sufla prevazator si in iaurt, de data asta edilii vor avea grija ca meseriasii angajati sa fie chiar… meseriasi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS