7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Kestii lumesti

Parada Trabi.ro pe 1 septembrie

Posesorii de autoturisme Trabant, dar si fanii acestei marci se vor intilni la 1 septembrie la „Parada Trabi.ro“, eveniment in cadrul caruia popularele masini vor fi supuse la concursuri de viteza, intoarceri cu frina de mina, concursuri de „frumusete“, probe tehnice, probe de fum, de voinicie, probe de suplete si, in final, Miss si Mister Trabi. Parada are ca scop intilnirea la Bucuresti a membrilor clubului Trabi.ro si a membrelor Clubului Trabantistelor ACR Bucuresti, carora li se vor adauga si nume sonore din diferite medii (fie ca detin un Trabant, fie ca sint doar admiratori fideli). In cadrul manifestarii vor fi organizate miniconcerte si un party in aer liber. Posesorii de Trabant se vor intilni pe 1 septembrie, dimineata, in fata Palatului Parlamentului. La ora 11.00 va incepe parada propriu-zisa, ce se va desfasura pe traseul Casa Poporului – Universitate – Piata Romana – Piata Victoriei – Arcul de Triumf – Fintina Miorita – Platforma Soseaua Nordului. Caravana va fi insotita de doua masini de interventie, de un arbitru FRAK si de masini ale Politiei Rutiere. Organizatorii asteapta participarea a aproximativ 250 de posesori de Trabant.

Ratoiul Oreste

Oreste, prezentatorul emisiunii „Dialoguri cu Oreste“, este strigat de cei apropiati „Rata“. Prezentatorul a capatat aceasta porecla in scoala generala pentru ca purta un numar foarte mare la pantofi. „Purtam 40 inca din clasa a VIII-a. Porecla mi-a ramas si in liceu, pentru ca multi din gasca de la generala am fost colegi si mai departe. Chiar si acum unii dintre prietenii cei mai apropiati imi spun Rata“, marturiseste Oreste. E bine sa traiesti pe picior mare.

Ovidiu Ioanitoaia nu se uita la desene animate

Cunoscutul realizator de emisiuni sportive Ovidiu Ioanitoaia spune ca a fost un copil prea zburdalnic, care se juca toata ziua, la desene animate neuitindu-se niciodata. „Nu mi-au placut niciodata desenele animate, in schimb iubesc animalele“, marturiseste Ioanitoaia. „Am o pisica la birou si una acasa. Am avut si un cal, dar l-am vindut, neputindu-l intretine“.

Protevista Monica Dascalu sta ore intregi cu ochii pe cer

Protevista Monica Dascalu este pasionata de bolta cereasca. In noptile senine ea sta ore intregi cu gura cascata uitindu-se pe cer. „In copilarie la asta visam. Sa devin astronaut. Mi se parea ceva extraordinar“, spune Monica. Ea marturiseste ca si acum a ramas pasionata de tot ce inseamna planete, constelatii, explorarea spatiului, sateliti si spatii interstelare.

Nu trageti in taximetrist!

Ministrul de turism al Malaieziei spune ca soferii de taxi care se comporta nepoliticos cu vizitatorii ar trebui pusi la zid si impuscati. Ministrul precizeaza ca, desi s-au cheltuit foarte multi bani pentru atragerea turistilor in aceasta tara, impolitetea taximetristilor ii strica imaginea. „Soferii de taxi care se comporta in acest mod sint tradatori ai tarii si ar trebui pusi la zid si impuscati fara mila“, precizeaza ministrul. El spune ca s-a saturat sa primeasca scrisori de nemultumire din partea turistilor si sa tot fie oprit pe strada de oameni care se pling de comportamentul taximetristilor.

Berea, cea mai buna apa!

Un septuagenar din Iugoslavia pretinde ca, timp de 30 de ani, nu a baut nimic altceva decit bere. Si pentru ca nu doreste sa se desparta de licoarea pretioasa, barbatul si-a construit un cavou in care a cimentat doua sticle de bere. Batrinul spune ca nu este alcoolic si acum bea doar sase sticle de bere pe zi, comparativ cu 20 de sticle pe zi pe care „le dadea pe git“ in trecut.

Batrinul a declarat intr-un ziar local ca sticlele de bere din cavou sint una pentru el si una pentru sotia sa, care spre deosebire de el mai bea si apa. Septuagenarul a adaugat ca ii este frica sa bea apa, ca nu cumva sa i se faca rau si sa lesine.

De dragul muzicii

O canadianca a colectionat aproape 40.000 de lacuste pentru a cistiga bilete la un concert al lui Elton John. In virsta de 25 de ani, tinara a participat la un concurs de prindere a lacustelor organizat de un post de radio local. Ea si-a petrecut intreg week-end-ul prinzind insecte, reusind sa depaseasca ceilalti concurenti cu 6.000 de lacuste. Cele 13.000 de bilete pentru concertul lui Elton John s-au vindut luna trecuta in doar 90 de minute. Pe linga faptul ca s-a ales cu doua bilete la concert, cistigatoarea concursului a ajutat in felul acesta la rezolvarea problemelor cu care fermierii canadieni se confruntau de ceva vreme.

Bune maniere sau rele maniere

Scobitul in nas, rigiitul si tragerea de vinturi in public sint in floare in rindul populatiei britanice, se arata intr-un recent studiu. Mai mult de un sfert din cei 6.000 de intervievati spun ca se scobesc in nas de cel putin cinci ori pe zi, 45% rigiie in public, iar 35% trag vinturi. Potrivit rezultatelor, Irlanda de Nord se afla in top cu cei mai multi oameni care se scobesc in nas, in timp ce Tara Galilor detine recordul la categoria „oameni care dau vina unii pe altii pentru mirosurile degajate“.

Vrajitor scos la pensie

Vrajitorul oficial al Noii Zeelande se retrage din activitate, o data cu apropierea celei de-a 70-a aniversari. Vraciul s-a nascut in Londra si este absolvent al facultatilor de sociologie si psihologie ale Universitatii din Leeds. De-a lungul timpului, el a devenit faimos pentru dansurile sale ce invocau ploaia si pentru teoriile sale radicale asupra cosmologiei.

Cu cit mai casatorit, cu atit mai putin muritor

Cercetatorii englezi au aratat ca beneficiile faptului de a fi casatorit sint atit de mari, incit burlacii se afla intr-un mai mare pericol de a muri prematur decit fumatorii inraiti. Cercetatorii au mai aratat ca oamenii casatoriti se bucura de o sanatate mai buna decit cei liberi si necasatoriti. Motivele unei astfel de diferente ar putea fi „suportul social“ oferit de un partener permanent.

Locuinta cit o scorbura

O italianca a fost descoperita de politisti locuind in copaci. Femeia a spus ca a ales sa-si faca locuinta in pomi deoarece sotul sau a izgonit-o de acasa dupa o cearta. In virsta de 40 de ani, italianca a fost arestata dupa ce a inceput sa arunce cu nuci in politistii care i-au cerut sa coboare din copaci. In prezent, femeia se afla in custodia politiei, fiind acuzata de agresiune. Deocamdata, politistii nu au reusit sa dea de urmele sotului.

Da’ cu ursu’ ce-ai avut?

Un octogenar japonez a reusit sa supravietuiasca atacului unui urs, dindu-i un pumn in falca. Fermierul isi inspecta cimpurile sale de porumb cind s-a trezit fata in fata cu un urs urias. Acesta l-a doborit la pamint, insa batrinul nu s-a intimidat si a reusit sa-l pocneasca cu pumnul in fata. Ursul brun a fugit in munti, iar pensionarul s-a ales doar cu citeva rani minore.

Parada cu haine din materiale reciclate

Manechine purtind creatii haute couture din materiale reciclate au defilat joi la centrul cultural al Summit-ului Pamintului. La apusul soarelui, satul Ubuntu („omenire“ in zulu) a oferit un spectacol de muzica si dansuri africane si o parada a modei organizata de Consiliul municipal din Cape Town pentru a demonstra valoarea materialelor reciclabile. Colectia de haute couture creata de studentii scolilor din Cape Town este una dintre cele mai extravagante. De exemplu, un manechin a defilat cu o fusta argintie facuta din 3.800 de ace si hirtie poleita cu aluminiu, un siret verde si un top minuscul, pe care era fixata o pereche de aripi din carton negru si sticla sparta. Nu a lipsit nici rochia de mireasa, destul de originala: cu benzi metalice si un voal din plastic transparent, impodobit cu flori de hirtie. Cea mai apreciata costumatie a serii a fost aceea a unui barbat, care purta o rochie lunga cu buline si o palarie asortata. Expozitia de la Cape Town este o demonstratie a eforturilor acestui oras de a proteja mediul. Inaintea paradei de moda, primarul adjunct al orasului, Belinda Walker, a adunat semnaturile a zeci de primari care isi luau angajamentul de a pastra curate orasele pe care le conduc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS