10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Daca nu vor muri de sete, vor muri electrocutati!

Locuitorii din Valea Sarpelui, strada Simnic, Aleea 2, de la periferia Craiovei si care sint nevoiti sa traiasca pe „ruinele“ fostei gropi de gunoi a orasului nu au nici o sursa de apa potabila. Cele citeva fintini aflate in curtile oamenilor nu au apa, iar la cele care au nu este potabila. Daca nu vor muri de sete pina se va hotari municipalitatea sa intreprinda ceva, unii dintre ei vor muri cu siguranta electrocutati pentru ca un stilp de beton ce poarta pe el firele de curent electric a fost in asa fel tamponat, incit acum se mai tine doar in armatura de fier. Cu fiecare zi care trece se inclina, pina va cadea peste un trecator nefericit, ce cauta un firicel de apa.

(M.D.)

Gasit mort de beat in fata blocului

Cornel Kakucsi, de 31 de ani, din Slatina, a fost gasit, luni, in jurul orei 22.30, in stare de inconstienta si plin de singe in fata blocului unde locuia de catre o familie de tineri, care l-a transportat la Spitalul Judetean. Ajuns la spital, Cornel Kakucsi, aflat in stare avansata de ebrietate, a provocat un scandal, dar in cele din urma, tinarul a fost temperat de medicii de garda de la Sectia urgente, care a trebuit sa faca fata unui adevarat tir de injuraturi si imbrinceli tot mai violente din partea pacientului. Cornel Kakucsi a fost internat cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut deschis si fractura temperala stinga. Pentru ca spitalul slatinean nu are in dotare un computer tomograf, pacientul a fost transportat ieri dimineata la un spital din Craiova pentru investigatii medicale mai amanuntite.

(M.M.)

Pompierii din Olt vor interveni cu o masina de descarcerare moderna

O masina Mercedes Benz Vito 110CDI, dotata cu utilaje de descarcerare de ultima generatie, a ajuns zilele trecute in curtea Grupului de Pompieri „Matei Basarab“ din Slatina. Masina fusese adusa Serviciului Judetean de Ambulanta Olt, dar acesta a cedat-o pompierilor. Salvarea si pompierii vor interveni impreuna la accidentele rutiere sau de alta natura care vor necesita si servicii de descarcerare si deja a fost infiintata o linie speciala pentru ca institutiile respective sa comunice mai bine. Masina a costat 78.300 de euro si a fost oferita prin intermediul unui program de reforma al Ministerului Sanatatii, in colaborare cu Banca Mondiala. Grupul de pompieri slatinean si-a pregatit citiva oameni care sa manevreze masina. Mr. Predescu a spus ca masina primita poate interveni la orice tip de accident, fie el rutier, aviatic sau de alta natura. Acesta a precizat ca in judetul Olt nu exista nici o masina de descarcerare, iar pompierii utilizau ciocane, leviere, surubelnite, rangi. Mr. Doru Predescu, comandantul Detasamentului Slatina, a mai spus ca noul utilaj va salva cu siguranta multe victime ale accidentelor rutiere. Masina va putea fi folosita abia la sfirsitul lunii septembrie, dupa ce va fi inmatriculata.

(A.M.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS