10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova pune punct scandalului CRONOS!?

Primaria Craiova pune punct scandalului CRONOS!?

Dupa ce Primaria Craiova a fost tirita aproape un an prin tribunale, instantele de judecata au dat cistig de cauza firmei SC CRONOS IMPEX SRL, in cazul scandalului legat de administrarea parcarilor cu plata din municipiu.

La sfirsitul anului 2000, municipalitatea a organizat o licitatie pentru gestionarea tuturor locurilor de parcare din oras, licitatie care a fost cistigata de firma amintita, patronata de Mohammed al Ofahli. Dupa incheierea contractului de asociere, derularea acestuia a fost intrerupta de primarie, pe motiv ca firma a declarat fals in actele depuse la dosarul de licitatie. Cele doua parti s-au dat reciproc in judecata, timp de un an, procesul fiind stramutat la Braila.

Ultima instanta de judecata a dat dreptate firmei CRONOS, astfel incit municipalitatea se vede nevoita sa adopte regulamentul de functionare al parcarilor cu plata din oras, al carui proiect va fi discutat in sedinta ordinara de miine a consiliului local.

Tarife intre 2.500 si 30.000 de lei

Potrivit regulamentului, 937 de locuri de parcare din Craiova vor fi taxate, dupa ce respectivele spatii vor fi amenajate corespunzator. Parcarile vor avea regimuri inchis (cu bariera si aparat de taxat) si deschis, iar intrarea se va face pe baza de tichete cumparate anticipat sau de abonamente. Vor beneficia de scutiri de la plata autoturismele armatei, politiei, salvarii, pompierilor, jandarmeriei, Garzii Financiare si ale autoritatilor locale si centrale, precum si cele ale craiovenilor cu handicap fizic. Pensionarii, veteranii de razboi si studentii care au masini proprietate personala vor plati doar 50 la suta din costul tichetelor sau al abonamentelor. Pretul acestora variaza intre 2.500 de lei, pentru o jumatate de ora de stationare, si 30.000 de lei, pentru o zi. Programul de functionare va fi de luni pina vineri, intre orele 7.00 si 17.00 (simbata si duminica gratuit), pentru parcarile deschise, aflate pe arterele de circulatie. Cele inchise vor avea program nonstop.

S-a terminat?

Regulamentul, despre care unii consilieri sustin ca nu se stie dupa ce criterii a fost intocmit, va fi discutat in sedintele de comisii si ar putea suferi unele modificari. Multi dintre ei s-au resemnat cu gindul ca primaria a pierdut procesul, dar nu accepta prevederile acestui proiect de hotarire.

„Pentru mine, toata aceasta problema ridica multe semne de intrebare. Personal, o sa votez impotriva proiectului de hotarire si chiar voi cere vot uninominal. Cred ca este in defavoarea cetateanului. Am cerut de mai multe ori o informare cu privire la stadiul desfasurarii procesului, dar nu mi s-au dat decit raspunsuri evazive“, a spus Dumitru Dolea, consilier din partea PRM.

Dupa ce va fi examinat de comisiile de specialitate, regulamentul de functionare al parcarilor cu plata va fi supus votului consilierilor locali, in cadrul sedintei ordinare de miine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS