16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalariatii de la RULMENTI sint amagiti de APAPS

Salariatii de la RULMENTI sint amagiti de APAPS

Cei aproximativ 570 de salariati de la societatea slatineana RULMENTI SA au intrat din nou in sectie… de ieri. Saptamina trecuta, dupa ce ELECTRICA ii lasase la lumina luminarilor, fabrica a fost la un pas de a-si inchide portile. Datoriile catre furnizorul de curent electric sint de aproape cinci miliarde de lei.

„Aproape saptaminal, noi ar trebui sa platim citeva sute de milioane la ELECTRICA, dar asa ceva este imposibil. Cind avem o sansa de a face rost de ceva bani, ne lasa fara lumina in sectie. Astfel am pierdut saptamina trecuta o comanda de 240.000 de rulmenti. Acum nu stim unde sa gasim un alt client pentru acesti rulmenti, dar ne zbatem in continuare“, a spus directorul general al societatii, Victor Barbu.

Conducerea si angajatii intreprinderii spun ca problemele cele mai mari cu care se confrunta sint cauzate insa de APAPS.

„Directorul APAPS, Popa Stan, si altii cu care am discutat pe acolo ne-au transmis… condoleante! Adica treaba ar cam fi rezolvata, dar nu in favoarea societatii. Miercuri, 28 august, o sa ne intilnim din nou cu ministrul Ovidiu Musetescu, sa vedem daca putem sa-i convingem o data pentru totdeauna ca, daca nu se implica in privatizarea fabricii, totul e in zadar!“, a mai precizat directoul Victor Barbu.

Inca o data, soarta a sute de muncitori (si, implicit, a familiilor acestora) depinde practic de buna sau reaua dispozitie a angajatilor celui mai ineficient „patron“ din tara – APAPS. In prezent, interesate de fabrica slatineana de rulmenti sint doua societati. Una dintre ele, SC MODEXIM Brasov, ar putea renunta insa la RULMENTI daca situatia continua sa-si schimbe „culoarea“ de la o saptamina la alta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS