12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRechizite gratuite pentru elevii saraci

Rechizite gratuite pentru elevii saraci

Primul transport cu rechizite scolare trimis de Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru elevii saraci care vor pasi in clasa intii primara a sosit la sediul ISJ Dolj. Inspectoratul doljean a primit 4.235 de pachete si asteapta directorii unitatilor de invatamint sa le ridice, astfel incit in prima zi de scoala, rechizitele sa fie pe toate bancile.

Aristidie Gheorghiu, directorul ISJ Dolj, spune ca fiecare pachet contine: doua caiete tip I, un caiet tip II, un caiet special de Abecedar, caiet special de matematica, doua caiete de desen format A4, doua creioane, stilou, set de creioane colorate, acuarele si ghiozdan. In fiecare zi a saptaminii urmatoare vor sosi transporturi pentru toti elevii saraci din clasele I-VIII.

Potrivit situatiei estimative ajunse din teritoriu la inspectorat, exista peste 34.000 de elevi, din invatamintul primar si gimnazial, care au dreptul de a primi gratuit rechizite scolare, in conformitate cu hotarirea de guvern din anul precedent, respectiv venitul sa nu depaseasca jumatate din salariul mediu brut pentru fiecare membru de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS