6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLuati lumina de la PSD Dolj!

Luati lumina de la PSD Dolj!

• Consilierii opozitiei spun ca deja se cunoaste cistigatorul unei lucrari de peste zece milioane de dolari, a carei licitatie nu a avut loc • Firma agreata ar contribui cu fonduri grase in campania electorala a PSD • Derularea licitatiei este pazita cu strasnicie de edilul urbei

Anuntata cu trimbite electorale, introducerea iluminatului public stradal in municipiul Craiova a provocat un nou scandal intre opozitie si puterea locala. Suspiciunea asupra corectitudinii licitatiei este generata de faptul ca intrunirile comisiei sint tinute cu usile inchise.

Opozitia, care a atentionat in nenumarate rinduri ca iluminatul stradal risca sa devina o afacere PSD, nu este reprezentata de nici un membru in comisia de licitatie. Nici partidul de guvernamint nu a facut nimic ca sa risipeasca indoiala, ci, dimpotriva, a lasat multe posibilitati de interpretare. Iluminatul stradal este o afacere care valoreaza, dupa unele estimari, peste zece milioane de dolari, iar acesti bani vor fi suportati de populatia Craiovei, dupa ce lucrarea va fi finalizata. Mai spunem doar ca in lei, investitia acopera un sfert din bugetul municipiului pe un an.

Consilierii opozitiei, tinuti la usa

Ieri a avut loc deschiderea concursului de solutii. Au participat firmele LUXTEN, FLASH si TEHNOROB din Bucuresti, ROMLUX Tirgoviste, ELBA si CONFORT din Timisoara, TEHNOROB Craiova si ELCOMEX Cernavoda. Comisia de licitatie a fost formata din 17 persoane, din care sase consilieri locali (toti membri PSD), iar restul, de 11 persoane, a facut parte din executiv. Presedintele comisiei a fost primarul Vasile Bulucea (tot PSD).

Amestecul PSD i-a nemultumit pe consilierii din opozitie, care au fost nevoiti sa traga cu urechea pe gaura cheii.

„Eu mi-am manifestat nemultumirea in repetate rinduri pentru acest mod de lucru al primarului. Categoric au ceva de ascuns si noi ne-am fi dat seama de acest lucru. Licitatia cu siguranta va fi cistigata de LUXTEN Bucuresti, al carei director este si el membru PSD. Aceasta firma sponsorizeaza gras partidul de guvernamint si astfel cistiga licitatii de zeci de milioane de dolari. Din cite am aflat, lucrarile facute de aceasta firma se ridica la 12 milioane de dolari si se intind pe zece ani. Pacat ca va avea de suferit populatia din cauza costurilor foarte mari! Eu am zis de la inceput ca va cistiga LUXTEN si cred ca asa va fi. Oricum, vad ca presa a inceput deja sa miroasa ceva in aceasta afacere“, a spus Constantin Stamatoiu, consilier local din partea PD.

„Nu sintem masina de vot a PSD-ului“

La fel de nemultumit de sedinta confidentiala de ieri-dimineata a fost si Dumitru Dolea, consilierul PRM:

„Cred ca nu se doreste transparenta. Din aceasta cauza nu au fost chemati si consilierii din opozitie sa faca parte din comisia de licitatie. Au fost numai membrii PSD-ului acolo, eu nici nu am intrat in sala, pentru ca nu am avut voie. Asa ne marginalizeaza pe toti si dupa aceea ne cer sa ridicam mina sa votam in sedintele consiliului local. Nu sintem masina de vot a PSD-ului“.

Surse care au dorit sa isi pastreze anonimatul au precizat ca unele dintre firme s-au asociat pentru a participa la acest concurs de solutii, favorite fiind ROMLUX-LUXTEN si TEHNOROB-ELBA, dar ca balanta politica inclina catre primele doua.

Un alt criteriu de departajare va fi realizarea instalatiei de nocturna pe stadionul „Ion Oblemenco“. Iar in conditiile in care oferta financiara va fi cotata nu cu 70 la suta din punctaj (asa cum se prevazuse initial), ci cu 40 la suta, firmelor amintite, beneficiare si ale unui sprijin politic consistent, nu le va fi greu sa cistige licitatia. Mai multe persoane din conducerea primariei sint de parere ca licitatia este ca si adjudecata, desi plicurile cu ofertele financiare urmeaza sa fie deschise peste doua saptamini, timp in care se vor studia solutiile tehnice depuse de solicitanti.

Vasile Bulucea: „Ce va intereseaza ce s-a discutat?“

Primarul Vasile Bulucea a tinut si ieri sa pastreze caracterul confidential al licitatiei, interzicind accesul presei in sala. Dupa ce a luat la cunostinta ceea ce stia deja (birfele de pe culoarele primariei), a declarat: „Pai de unde sa stiu eu cine o sa cistige licitatia? La sedinta de astazi (luni – n.r.) au participat sase insi. Ce, sa invit tot consiliul local si presa? Ce va intereseaza ce s-a discutat? O sa dam informatiile in presa dupa ce se va stabili cine a cistigat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS