27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNu sint bani pentru indiguiri

Nu sint bani pentru indiguiri

Nici una dintre comunele doljene aflate pe cursurile unor riuri nu are bani la buget pentru a-si face diguri de protectie in cazul unor inundatii. Conform celor declarate de Valentin Chiata, directorul tehnic al Consiliului Judetean Dolj, pe linga lipsa de bani, localitatile rurale nu pot nici din punct de vedere legal sa faca acest lucru.

„Toate comunele aflate in vecinatatea riurilor ar trebui sa faca diguri. Din pacate, noi nu le putem da bani de la bugetul judetului, dar nici nu le putem impune sa ia bani de la bugetul local, daca nu au. Riurile sint in administrarea Apelor Romane, asa ca nu pot, din punct de vedere legal, sa investeasca major in ceva ce nu le apartine. Au existat citeva incercari de finantare cu bani de la bugetele locale, dar au fost abandonate, din lipsa de fonduri. In acesta situatie se afla localitatile riverane Tesluiului: Mischii, Ghercesti, Pielesti, Robanesti, Teslui si Dragotesti. La Dragotesti, au mai tot timpul probleme cu inundatiile“, a precizat Valentin Chiata.

Potrivit responsabililor din cadrul consiliului judetean, solutii tehnice ar exista pentru fiecare comuna in parte, dar construirea unui astfel de dig costa destul de mult. Numai o cofinantare ar reusi sa acopere investitia si sa-i apere pe oameni din inundatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS