22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Doar citiva tirgujieni au participat la Ziua Imnului National

Ziua Imnului National a trecut aproape neobservata in Tirgu Jiu. Singurii tirgujieni care au tinut sa participe la manifestare au fost citiva pensionari. Numarul participantilor a fost completat cu salariatii prefecturii si cei ai consiliului judetean prezenti ieri pe scarile institutiei. In cadrul manifestarii a avut loc o slujba oficiata de protopopul Vasile Vladoiu. Oficialitatile locale au tinut discursurile de rigoare, manifestarea inchindu-se cu o defilare si cu intonarea Imnului National.

(M.C.H.)

A furat un vagon de fier vechi

Un vagon incarcat cu fier vechi, pentru care nu existau acte de provenienta, a fost descoperit la sfirsitul saptaminii trecute in gara Turceni, Gorj. In urma verificarilor facute de catre politisti s-a stabilit ca fierul provenea de la FE Turceni, fiind sustras de reprezentantul SC REMAT SA, Dumitru Soldea, de 50 de ani. Prejudiciul de 100 de milioane de lei a fost recuperat in intregime.

(C.C.)

Nici un suplinitor calificat pentru geografie nu a luat nota de trecere

Din cei 354 de dascali, care au participat in Gorj la concursul pentru titularizare, doar 92 au obtinut medii peste 7. 183 de posturi au fost vacante in invatamintul gorjean, iar dintre acestea, doar 44 au fost ocupate: „La geografie, din 20 de concurenti pentru 5 posturi vacante, nici unul nu a reusit sa obtina media 7. Nici macar un 5. La limba romana, din 23 de concurenti, doar 10 au fost admisi“, a declarat Mircea Danescu de la Serviciul de evidenta din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Gorj.

(M.C.H.)

Un student a spart casieria Universitatii „Jiul de Sus“

Casieria Universitatii „Jiul de Sus“ din Tirgu Jiu a fost sparta in urma cu o saptamina, fiind sustrasa suma de 100 de milioane de lei. Politistii au descoperit ca autorul a fost chiar unul dintre studenti, Marius Plotog, de 23 de ani. Acesta este in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, urmind sa fie prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventiva. Prejudiciul creat a fost recuperat in proportie de 25%.

(C.C.)

Hot arestat

Paul Nafiru, de 25 de ani, din comuna Timna, judetul Mehedinti, a patruns la sfirsitul saptaminii trecute in locuinta lui Costel Schiopu, din aceeasi localitate, de unde a furat 3.000.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat, iar autorului i s-au intocmit acte premergatoare, urmind sa fie prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Vinju Mare.

(F.L.)

Unui severinean i-au fost taiate anvelopele de la masina

Stefan Claudiu Logofatu, din Drobeta Turnu Severin, a sesizat politistii, in noaptea de 26 spre 27 iulie, ca autori necunoscuti i-au taiat cele patru anvelope de la autoturismul Dacia, cu numarul de inmatriculare MH-02-EGV, i-au spart oglinda retrovizoare si i-au infundat portiera dreapta spate. Echipa operativa a politiei s-a deplasat la fata locului si, in urma cercetarilor, s-a stabilit ca autorul este Urs Alin Ionut, de 23 de ani, din Drobeta Turnu Severin. In cauza urmeaza sa fie luate masurile legale.

(F.L.)

Traditionalii mititei vor deveni un produs greu de gasit in bilciurile din Gorj

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj va limita comercializarea mititeilor la bilciurile si serbarile cimpenesti care vor fi organizate in judet. Masura a fost luata ca urmare a numeroaselor nereguli descoperite de inspectori la manifestarile organizate in aceasta vara. Conditiile pe care comerciantii trebuie sa le indeplineasca sint din cele mai stricte. Ei trebuie sa detina gratare speciale, sa amenajeze un spatiu corespunzator unde clientii sa consume produsele, iar tot personalul angajat trebuie sa detina certificat de sanatate. „Comerciantii care obisnuiau sa-si vinda marfa prin bilciuri veneau cu gratare improvizate care lasau o mizerie de nedescris , ridicau citeva corturi si angajau pe loc oameni care nu aveau nici o legatura cu domeniul alimentatiei publice. Urmeaza mai multe bilciuri care vor fi organizate in perioada urmatoare si la care ne asteptam sa participe multa lume. Vor fi putine gratare de mici in locurile respective, dar oamenii pot avea incredere sa cumpere chiar daca stau mai mult timp la rind. Amenzile pentru cei care nu respecta aceste prevederi pot ajunge si la 100 de milioane de lei“, a spus Ion Tudor, seful OJPC Gorj.

(C.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS