22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCredite pentru crearea de locuri de munca

Credite pentru crearea de locuri de munca

Intreprinderile mici si mijlocii, unitatile cooperatiste, asociatiile familiale si persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati independente au la dispozitie un nou tip de credite avantajoase. Programul de creditare pentru 2002 prevede suma de o mie de miliarde , alocata in scopul crearii de locuri de munca in special pentru someri.

Creditele respective, desfasurate prin intermediul sucursalelor Bancii Comerciale Romane (BCR), care colaboreaza cu Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), pot fi destinate urmatoarelor tipuri de activitati: finantarea stocurilor de materii prime, materiale si obiecte de inventar sau a altor nevoi privind activitatea curenta, conform specificatiilor din studiul de fezabilitate; cheltuieli de capital, precum utilaje si echipamente, instalatii de lucru, constructii speciale, amenajari si dotari, mijloace de transport, calculatoare si altele; finantarea concomitenta a stocurilor de materii prime si a cheltuielilor de capital, potrivit prevederilor din proiectul de fezabilitate.

Perioada maxima in care creditul trebuie sa fie rambursat este de trei ani in cazul creditelor acordate pentru cheltuieli de capital si de un an pentru celelalte forme de creditare.

Valoarea creditului se stabileste in raport cu numarul locurilor de munca nou-create – 75 de milioane pentru fiecare loc de munca nou-creat.

Dobinda la creditul acordat este de 50% din dobinda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei, publicata in Monitorul Oficial. In cazul in care solicitantii creditelor opteaza pentru procurarea unor bunuri mobile sau imobile in sistem leasing, acestia pot apela la societatile de profilautorizate conform legii, agreate de BCR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS