12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Stiri divese

Hala de carne din Tirgu Jiu va avea aer conditionat

Hala de carne din Piata Centrala a municipiului Tirgu Jiu va fi dotata zilele acestea cu aparat de aer conditionat. Investitia va fi facuta dupa reclamatiile mai multor cumparatori care se plingeau de aerul imposibil de respirat care a persistat in hala in zilele caniculare. Inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj au putut constata atunci ca temperatura in hala ajunsese la 50 de grade. Utilitatea unui asemenea aparat a fost insa aprobata, dar si contestata. Inspectorii sanitari au atras atentia conducerii primariei, cea care a decis instalarea aparatului, ca acesta ar putea sa mascheze mirosul unor produse alterate si cumparatorii sa fie astfel pacaliti.

(C.C.)

Un jandarm gorjean cistiga 900 de dolari in Kosovo

Jandarmii gorjeni care fac parte din Detasamentul romanesc de mentinere a pacii in Kosovo cistiga intre 700 si 900 de dolari pe luna. Sergentul angajat Petre Negrusoiu, din Bumbesti-Jiu, si plutonierul Dumitru Catutoiu, din Tirgu Jiu, au plecat in Kosovo in luna martie, ambii avind contract de un an. Cei doi jandarmi au participat luna trecuta la 12 misiuni, intre care actiuni de mentinere a ordinii publice si filtre. La fiecare trei luni, jandarmii beneficiaza de permisie.

(E.M.)

5.000 de hectare de porumb sint irigate in Mehedinti

Judetul Mehedinti a fost din nou cuprins de seceta, in ultimele zile, cind temperaturile au crescut la 38-39 de grade Celsius. In aceste conditii, specialistii de la Sistemul National de Imbunatatiri Funciare (SNIF) Mehedinti au introdus din nou apa pe canale si au dispus udarea culturilor. In prezent, in judet se iriga zilnic 5.000 de hectare cultura de porumb, in localitatile Salcia, Gruia, Girla Mare, Pristol, Vrata, Jiana, Bistret, Devesel si Scapau. „Culturile de prasitoare au inceput sa aiba un consum mare de apa. Daca se mentin conditiile actuale, timp de zece zile, aceste culturi ar putea fi compromise“, a spus Cristinel Pavel, directorul SNIF Mehedinti.

(F.L.)

Reparatia unitatilor de invatamint din Orsova incepe in iulie

Primaria Orsova va realiza in aceasta perioada plombarea carosabilului din municipiu, pe o suprafata de 2.300 de metri patrati. Pentru aceasta actiune au fost alocate 650 de milioane de lei din bugetul local. O alta prioritate pentru primarie o reprezinta reparatiile tuturor unitatilor scolare care vor incepe imediat dupa terminarea examenului de bacalaureat, valoarea investitiilor ridicindu-se la 1,2 miliarde de lei.

(F.L.)

Consilierii judeteni se hotarasc greu

Consilierii judeteni au dezbatut indelung proiectul de hotarire privind modificarea organigramei si a privind statutului de functii la Seviciul Public pentu Protectia Plantelor (SPPP) Dolj. Dupa ce a comentat fiecare dupa cum a inteles proiectul de hotarire, consilierii sau decis cu greu ca toti cei noua angajati care se ocupau cu activitatea de dezinfectie din Punctul de Frontiera Calafat sa fie preluati de SPPP. Cei noua salariati va trebui sa dea concurs pe posturile pe care urmeaza sa le ocupe.

(N.E.)

Lista locurilor de munca vacante pe meserii la 1.07.2002, in judetul Dolj

Inginer constructii civile si industriale – 1, inginer topograf – 1, inginer confectii – 2, inspector asigurari – 2, economist – 2, inginer de cercetare in calculatoare – 1, maistru in industria pielariei – 1, agent de asigurare – 10, agent imobiliar – 4, contabil – 1, functionar economic – 1, gestionar depozit – 2, receptioner – 1, barman – 3, ospatar (chelner) – 5, coafor – 4, grdian public – 12, vinzator – 7, zidar – 8, betonist – 1, dulgher pentru constructii – 5, faiantar – 5, mozaicar – 8, instalator apa, canal – 1, instalator incalzire – 2, sudor autogen – 2, tinichigiu carosier – 1, lacatus constructii metalice – 6, lacatus mecanic – 6, lacatus masini de cusut – 2, mecanic auto – 1, frigoriferist – 1, automatist – 1, electromecanic – 1, legator in poligrafie – 3, carmangier – 1, finisor textile – 6, confectioner imbracaminte – 242, confectioner articole piele – 10, cusator fete incaltaminte – 25, impregnator fibra sticla – 2, prelucrator mase plastice – 6, operator la masini de tricotat – 18, sofer autocamion – 2, paznic – 2, muncitor necalificat – 66.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS