14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProductie mica la cultura de orz

Productie mica la cultura de orz

Din cauza secetei, Directia Agricola va incepe in citeva zile recoltarea griului

Seceta accentuata si temperaturile foarte ridicate au determinat conducerea Directiei Generale pentru Agricultura si Industrie Alimetara (DGAIA) Gorj sa declanseze campania de recoltare a paioaselor cu trei saptamini mai devreme.

Atit orzul, cit si griul sint gata de treierat, culturile fiind deja coapte. In prezent a inceput recoltarea orzului de pe o suprafata de 1.326 de hectare, fiind treierate deja 180 de hectare, in special din partea de sud a judetului. Aici s-a inregistrat o productie medie de 890 de kilograme la hectar. Anul trecut, productia medie a fost de 3.600 de kilograme la hectar. Surse din cadrul conducerii DGAIA au precizat ca in maximum cinci zile se va finaliza recoltarea orzului de pe intreaga suprafata. In ceea ce priveste suprafetele cultivate cu griu, de saptamina viitoare va incepe treieratul.

„Anul acesta va fi foarte greu. Asteptam ca la orz sa obtinem ceva mai mult pe suprafetele din nordul judetului. Terenul este mult mai bun aici, dar s-au mai efectuat si ceva irigatii. Acolo unde terenul nu este comasat, deci nu a fost lucrat cum trebuie, sint suprafete izolate, nu se va obtine mare lucru. La griu vom fi nevoiti ca de luni sa incepem treieratul. Avem 14.996 de hectare cu griu, iar productia pe care o estimam este de 1.000 – 1.100 de kilograme la hectar. Daca nu era seceta, scoteam si 3.200 de kilograme“, a spus Petre Ecobici, directorul DGAIA. Este pentru prima data cind in judetul Gorj campania de recoltare a paioaselor este demarata cu mult inainte de termen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS