5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Kestii lumesti

Un tinar britanic si-a vindut sufletul in cadrul unei licitatii pe Internet, la pretul de 12 lire sterline. Tinarului, in virsta de 26 de ani, i-a venit aceasta idee in urma vizionarii unui episod din Familia Simpsons in care personajul Bart a facut aceeasi tranzactie. Britanicul a pus anuntul pe un site, iar sufletul sau a fost cumparat de un american din Oklahoma. Cumparatorul dorea un nou suflet deoarece si-l pierduse pe al sau intr-un pariu la un meci de hochei.

Oamenii care au chipuri asemanatoare au sanse mai mari sa se inteleaga mai bine unii cu altii, se arata intr-un recent studiu. Cercetatorii spun ca oamenii sint pregatiti sa acorde incredere persoanelor necunoscute daca au aceleasi trasaturi faciale. Aceasta explica de ce tinerii tind sa fie prieteni cu oameni care arata la fel si de ce adesea cuplurile seamana fizic.

O companie norvegiana ofera o vacanta de doua luni hotilor care vor continua sa intre prin efractie in incinta institutiei. Managerul companiei spune ca tilhariile recente au costat firma sa aproape 90.000 de lire sterline. El afirma ca o vacanta de doua luni oferita hotilor impreuna cu banii de buzunar il costa mai putin decit echipamentul de securitate.

Mirosul trandafirilor si al migdalelor ar putea fi folosit drept calmant pentru femei. Voluntari de ambele sexe au fost rugati sa isi puna miinile in apa fierbinte si sa miroase diferite parfumuri. Cercetatorii canadieni au descoperit ca mirosurile placute le ajuta pe femei sa resimta mai putin durerea, insa aceste mirosuri nu au nici un efect asupra barbatilor. Acelasi studiu arata ca ambele sexe s-au simtit mai bine in prezenta mirosurilor placute, in timp ce mirosurile rele le-au provocat indispozitie.

Un manechin care transpira a fost pus la punct de cercetatorii de la Institute of Textiles and Clothing din Hong Kong, pentru a-i ajuta de designeri sa creeze haine mai potrivite trupului uman. Manechinul este umplut cu tevi de apa, care pot fi incalzite pentru a simula temperatura schimbatoare a organismului viu. Designerii pot testa modul in care reactioneaza diferite materiale pe masura ce apa se incalzeste si ultimul strat – din trei – al „pielii“ manechinului incepe sa transpire. Spre deosebire de manechinele traditionale, acest model poate fi asezat in diverse pozitii, pentru a le oferi designerilor si mai multe date. Cercetatorii afirma ca astfel, creatorii de moda vor putea confectiona uniforme militare, vestimentatii sportive si costume spatiale mai bune.

Credinciosilor dintr-un satuc din Australia le-a fost furata toaleta care se afla in curtea bisericii. Toaleta a fost smulsa din fundatii si urcata intr-o camioneta. Reverendul a declarat unui cotidian local ca enoriasii sai sint tare suparati pentru ca nimic nu mai este sacru in lumea moderna. Toaleta a disparut inaintea serviciului de duminica dimineata. Enoriasii se bucura totusi ca nu le-a fost smulsa si bisericuta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS