16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCarne stricata abandonata in hala din Tirgu Jiu

Carne stricata abandonata in hala din Tirgu Jiu

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj, cei ai Inspectiei Sanitare si ai Primariei Tirgu Jiu au descoperit in hala, in urma unui control de rutina, aproximativ 50 de kilograme de carne stricata. Carnea a fost gasita in doua lazi frigorifice ale unor standuri pe care chiriasii le abandonasera.

„Cind am intrat in hala am gasit boxele goale. Cei care le-au inchiriat disparusera. Am cautat in lazile frigorifice si am gasit carne de mai multe sortimente care era intr-o stare avansata de alterare. Cea mai mare parte capatase culoarea verde. Mirosul era insuportabil“, au spus inspectorii sanitari. Administratia pietei a descoperit ca una dintre boxe era inchiriata de AF Marutoiu, in a carei lada frigorifica s-au gasit 40 de kilograme de carne tocata, ciolane si alte sortimente. Angajatii primariei nu au reusit sa descopere cui apartine cealalta boxa, in care s-au gasit zece kilograme de carne alterata. Intreaga cantitate de carne stricata a fost distrusa, iar spatiile in care a fost depozitata au fost igienizate. Inspectorii au lasat celor doi chiriasi avertismente pentru a se prezenta la primarie.

„Este destul de delicata situatia pentru ca nu i-am surprins vinzind aceste produse si nu-i putem amenda pentru comercializarea de carne stricata. Cel mult ii putem amenda cu 30 de milioane de lei“, a spus Florin Urdea, inspector la Primaria Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS