10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou medicament pentru diabetul de tip1

Un nou medicament pentru diabetul de tip1

Un medicament experimental pus la punct de cercetatorii americani duce la stoparea evolutiei diabetului de tip 1 (juvenil), daca este administrat timp de doua saptamini.

Medicamentul, care are efecte secundare minore, face ca printr-un tratament scurt sa fie oprita evolutia bolii, impiedicind organismul afectat sa distruga propriile celule care produc insulina. Aceste rezultate remarcabile dau mari sperante bolnavilor de diabet. Acest tratament nu este primul care opreste evolutia diabetului de tip 1 in faze incipiente, dar actioneaza mult mai rapid si mai selectiv, ceea ce minimizeaza toxicitatea medicamentului. Diabetul se caracterizeaza printr-un exces cronic de zahar in singe. Tipul 1, insulino-dependent, este mai putin frecvent decit cel de tip 2, care apare in general la virste mai inaintate. In cazul diabetului de tip 1, celulele pancreasului care produc insulina sint distruse.

Aceasta boala se trateaza cu insulina. Aproximativ zece milioane de persoane din Statele Unite, Europa si Japonia sufera de diabete autoimune (de tip 1 si LADA). Diabetul, in general, afecteaza peste 150 de milioane de persoane in intreaga lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS