24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Alin nu s-a mai descaltat de asta-toamna, de frica hotilor

Craioveanul Alin Semenescu, de 30 de ani, locuieste de vreo citeva luni intr-un canal din apropiere de gara, impartindu-si traiul cu alti citiva nenorociti abandonati de societate asemeni lui. Marti seara, tinarul s-a apucat sa prajeasca niste cartofi ca sa-si mai potoleasca foamea. A facut un foc de vreascuri si a incins uleiul, dar tocmai cind se pregatea sa puna cartofii, oala s-a rasturnat de pe trepied, iar uleiul i s-a varsat tinarului in galosi. Dupa ce tinarul a fost scos din canal de citiva prieteni, niste cetateni binevoitori au anuntat salvarea. Alin Semenescu a fost internat in Clinica de Chirurgie Plastica a Spitalului Clinic nr. 1 din Craiova cu diagnosticul arsuri de gradele II si III pe picioare. Tinarul se va face bine, insa cadrele medicale care l-au descaltat se mai resimt si acum de pe urma socului provocat de mirosul pestilential degajat de picioarele pacientului.

„Ne-a spus ca din toamna anului trecut si pina acum nu si-a dat niciodata jos sosonii. Am crezut ca glumeste, pina l-am descaltat“, a spus o infirmiera. Alin sustine ca nu s-a despartit niciodata de sosoni de teama sa nu-i fie furati.

(S.T.)

Hot de icoane – prins

Un hot de icoane a fost prins la o saptamina dupa ce a spart biserica satului Somanesti, Gorj. In noaptea de 21 spre 22 mai, lacatul de la usa lacasului de cult a fost spart, din biserica fiind furate cinci icoane pictate pe lemn, un potir, doua cruci metalice si mai multe iconite. In urma cercetarilor, la o saptamina dupa comiterea jafului politistii din Rovinari l-au prins pe Marius Ion Muja, de 24 de ani, fara ocupatie, din Telesti. Tinarul si-a recunoscut fapta, fiind prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, unde i s-a emis mandat de arestare preventiva pe 30 de zile, pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

(E.M.)

Un tinar din Turnu Severin a fost gasit spinzurat in padurea Balota

Politistii din Simian-Mehedinti au fost sesizati, pe 28 mai, in jurul orei 17.30, de catre Patrascu Mihai, din satul Poroina, despre faptul ca in padurea Balota se afla un barbat spinzurat de un copac. Deplasindu-se la fata locului, politistii l-au gasit pe cel care si-a pus capat zilelor, Ciuciu Alexandru Adi , de 22 de ani, din Drobeta Turnu Severin. Potrivit unor surse oficiale, Ciuciu Alexandru Adi era cunoscut ca schimbator de valuta in municipiul Drobeta Turnu Severin, cauza probabila a sinuciderii fiind datoriile mari acumulate si care nu au putut fi restituite la timp. „Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Judetean Mehedinti, in vederea efectuarii necropsiei. In prezent, se efectueaza cercetari, pentru a se stabili mobilul gestului sau“, a spus mr. Ion Rotaru, seful Postului de politie Simian.

(F.L.)

Socrul si cumnatul l-au snopit in bataie pe Ciocoiu

Un barbat din comuna Orodel a fost snopit in bataie in timp ce se afla la prasit. Victima a ajuns marti seara la Spitalul Clinic nr.1 Craiova cu leziuni pulmonare grave. Din primele cercetari intreprinse de politie s-a stabilit ca agresorii barbatului, pe nume Nelu Ciocoiu, de 47 de ani, sint socrul sau, Ion Puiu, de 56 de ani, si fiul acestuia, Marinel, de 34 de ani. Ciocoiu a refuzat sa-si dea in vileag socrul. El sustine ca in ziua respectiva s-a dus sa-si viziteze socrii, insa nu l-a gasit acasa decit pe Marinel. „Cind m-a vazut, s-a chitit pe mine cu pumnii si picioarele fara sa-mi spuna care e motivul. Mai tirziu am aflat ca parintii lui erau fugiti de acasa de vreo citeva zile, pentru ca ii batea cu salbaticie“, a mai spus el. Cadrele medicale au declarat ca Nelu Ciocoiu nu va parasi curind spitalul, leziunile pulmonare suferite necesitind un tratament indelungat si supravegherea indeaproape a bolnavului.

(S.T.)

Suparat ca nu a fost servit cu bautura intr-un bar din Simian,

Vasile Nicusor s-a razbunat ranind cu pietre doua persoane

In café-barul Asociatiei Familiale „Lotu“, din cartierul de romi, din Dudasul Cerentiului, comuna Simian – Mehedinti, a izbucnit un scandal marti seara, in jurul orei 22.40. Patronul unitatii a refuzat sa-l serveasca cu bauturi alcoolice pe Vasile Nicusor, de 39 de ani, din aceeasi localitate, aflat in stare de ebrietate. Clientul i-a amenintat si injurat, atit pe administrator, cit si pe consumatorii din local, care au intervenit in final, pentru a aplana conflictul izbucnit. Scos afara din local, Vasile Nicusor a inceput sa arunce cu pietre in cladirile din jur, ranind astfel doua persoane. Una dintre victimele sale s-a ales cu capul spart, necesitind ingrijiri medicale. El a fost retinut de politisti si va fi predat Judecatoriei Drobeta Turnu Severin, cu propunerea unei pedepse mai aspre decit sanctionarea cu amenda.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS