16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBursa ofertei scolare pentru noul an de invatamint

Bursa ofertei scolare pentru noul an de invatamint

Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica si Inspectoratul Scolar Judetean Dolj organizeaza „Bursa ofertei scolare pentru anul de invatamint 2002-2003“, in perioada 29-31 mai, in holul mare al Universitatii din Craiova. Spre deosebire de anii anteriori, inca de la primele ore ale diminetii, elevii din clasele terminale ale invatamintului gimnazial au luat cu asalt standurile unitatilor liceale si profesionale, solicitind pliante cu oferta mai multor scoli, pe filiere, profiluri si specializari.

Dupa doua ore de la deschidere, deja nu mai existau pliante, iar profesorii reprezentanti ai scolilor respective au fost nevoiti sa apeleze la secretariate pentru multiplicarea mai multor programe. Participarea elevilor a fost masiva.

De remarcat ca de data aceasta toate unitatile scolare au avut standuri atractive, dintre ele evidentiindu-se Liceul de Informatica „Stefan Odobleja“, Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu“, Liceul cu program sportiv „Petrache Triscu“, Grupul Scolar Auto „Traian Demetrescu“, Grupul Scolar „Electroputere“, Grupul Scolar de Industrie Alimentara „Ilie Murgulescu“, Grupul Scolar „George Bibescu“, Colegiul Tehnic de Arte si Meserii „Constantin Brancusi“, Colegiul National „Stefan Velovan“ si altele. Ofertele scolare au fost prezentate atit pe pliante, cit si pe monitoarele calculatoarelor. Cel mai ispititor stand a apartinut CNE „Gh. Chitu“, care si-a prezentat oferta pe pliant si pe un ecran mare cu videoproiectorul.

Ca de obicei, colegiile de prestigiu ale Craiovei („Carol I“, „Fratii Buzesti“ si „Elena Cuza“) au avut standuri modeste, probabil pentru ca sint mult prea cunoscute in judet si in tara, iar „abonatii“, adica „greii“ din invatamintul gimnazial, nu accepta alte licee, din rindul lor aparind viitorii campioni nationali si mondiali.

Potrivit planului de scolarizare al anului de invatamint 2002-2003, aprobat de conducerea MEC, in Dolj, pentru invatamintul liceal sint 5.778 de locuri, iar pentru cel profesional sint 3.468 de locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS