24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRadacinile copacilor de pe strada Humulesti au distrus trotuarele

Radacinile copacilor de pe strada Humulesti au distrus trotuarele

Craiovenii care locuiesc pe strada Humulesti sint nemultumiti ca pe cele doua trotuare nu se mai poate circula. Pavajul a fost distrus aproape in totalitate de radacinile copacilor, plantati cu citeva zeci de ani in urma, multi dintre ei fiind deja putreziti.

„Nu mai poti circula pe aceasta strada. Radacinile arborilor au iesit din pamint, au distrus trotuarele si s-au facut numai dimburi. Daca o femeie trece seara, cu caruciorul cu copil mic, trebuie sa mearga pe strada, pentru ca pe trotuar in nici un caz nu are cum. Ar trebui taiati toti plopii si ceilalti copaci de pe Humulesti pentru ca sint si un pericol pentru casele de aici. Eu am asigurat casa si poate sa cada plopul de peste drum pe ea, dar ce va face vecinul care nu a asigurat-o? In locul acestor arbori ar trebui plantati niste copaci ornamentali, nu ditamai plopul“, a spus Daniel Neagoe, unul dintre localnici.

O cerere si copacii vor fi taiati

Cei care locuiesc de mai mult timp pe strada Humulesti isi amintesc ca in urma cu 10-15 ani aceasta strada era o adevarata gradina. „Erau ronduri de flori, gazon, trotuarele erau in stare foarte buna. Era o minunatie sa treci pe aici. Dar de cind au crescut acesti copaci si le-au iesit radacinile din pamint, este dezastru. Nu de putine ori radacinile au spart chiar si conducta de apa. Primarul ne-a promis acum doi ani ca va rezolva aceasta problema, dar pina acum nu s-a facut nimic“, a precizat Marin Ionescu, un alt locuitor de pe strada cu pricina.

Ion Petre, seful Serviciului zone verzi din cadrul Primariei Craiova, a spus ca problema de pe strada Humulesti se poate rezolva printr-o simpla cerere: „Cei care locuiesc pe aceasta strada trebuie sa faca o cerere scrisa catre primarie, prin care sa solicite care arbori vor sa fie scosi. In planul nostru nu au fost pina acum cuprinse lucrari pe strada respectiva, dar daca va exista o cerere, vom rezolva aceasta problema“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS