22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul Craiovei cauta... primarie

Primarul Craiovei cauta… primarie

Functionarii primariei „stau precum sardelele in birourile mici si neincapatoare“ din actualul sediu al Primariei Craiova, este de parere Vasile Bulucea, edilul sef al orasului. Pentru a avea „libertate de miscare“, primarul s-a gindit sa mai achizitioneze o cladire in care sa mute Serviciul de stare civila si Serviciul Social.

„Stau inghesuiti in birouri. Abia se misca. Apar servicii peste servicii si numarul angajatilor creste. Nu se mai poate lucra in actualul sediu“, a spus primarul.

Primaria doreste sa achizitioneze cladirea de linga Institutul de Proiectari Judetean (IPJ) Dolj, constructie finantata, pina nu de mult, de catre Ministerul Educatiei Nationale. „Intentionau sa faca acolo Casa Corpului Didactic Dolj, insa ministerul nu mai are bani sa o termine. Asa ca ne-am gindit sa o preluam noi. Este o cladire mare, spatioasa, in care incap peste 300 de oameni“, a mai spus Vasile Bulucea.

Insotit de viceprimari, secretar, directorii de servicii si arhitecti, primarul a vizitat „santierul“ de pe strada Ioan Maiorescu. Probabil ca a vrut sa vada cu ochii lui unde se vor duce peste 54 de miliarde de lei din bugetul local, suma necesara pentru finalizarea lucrarilor de constructie.

Anul trecut, Vasile Bulucea intentiona sa preia sediul IPJ, insa se pare ca pretul cerut pe cladire a depasit cu mult posibilitatile financiare ale primariei.

Daca pina la urma constructia care apartine Ministerului Educatiei va trece in subordinea Primariei Craiova, in actualul sediu isi vor pastra birourile doar primarul, viceprimarii si directorii de servicii sau poate ca va deveni muzeu, asa cum a propus la un moment dat Vasile Bulucea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS