17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIntreprinzatorii doljeni vor sa se organizeze in asociatii profesionale

Intreprinzatorii doljeni vor sa se organizeze in asociatii profesionale

• Exista deja initiativa infiintarii asociatiilor producatorilor de tiparituri si ambalaje si ale firmelor din turism si alimentatie publica • In viitorul apropiat, la Craiova se va infiinta si o filiala a Asociatiei romane din industria electronica si de software

Spre deosebire de marile blocuri sindicale constituite imediat dupa ’90, prin care salariatii multor intreprinderi erau foarte bine reprezentati in sustinerea problemelor acestora, firmele mici si mijlocii au fost nevoite

sa-si sustina singure doleantele, nu de putine ori inregistrind esecuri. In ultima vreme insa, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a cerut intreprinzatorilor ajutorul prin constituirea acestora in asociatii profesionale. „Dorinta noastra este de a grupa cit mai multi agenti economici din diferite domenii de activitate in asociatii profesionale. In acest fel, problematica specifica fiecarei ramuri economice este mult mai bine dezbatuta si sintetizata, prioritatile de actiune sint mult mai bine precizate, iar reprezentarea in fata organismelor care pot solutiona aceste probleme se face mult mai usor“, a spus Dan Baclesanu, presedintele executiv al CNIPMMR, filiala Craiova.

Agentii economici sint interesati de inscrierea in asociatii

Initiativa consiliului a fost pusa in aplicare in urma cu putin timp, primele asociatii profesionale fiind deja in curs de infiintare. „Intreprinzatorii din diferite domenii de activitate au fost foarte incintati de aceasta idee. Am avut deja prima intilnire cu agenti economici producatori de tiparituri si ambalaje si au raspuns pozitiv la propunerea gruparii intr-o asociatie. De asemenea, este in curs de infiintare asociatia operatorilor din domeniul turismului si alimentatiei publice si vrem sa infiintam o filiala locala a Asociatiei romane din industria electronica si de software. Am avut, de asemenea, o discutie cu colegiul farmacistilor pentru o eventuala colaborare“, a precizat Dan Baclesanu.

Infiintarea organizatiilor patronale si profesionale va fi discutata si la forul regional al IMM-urilor

Infiintarea asociatiilor profesionale la nivelul Doljului va fi discutata si la apropiatul forum regional al IMM, care va avea loc pe 24 mai, la Craiova. „Am avut deja un seminar pentru pregatirea acestui forum, iar miine (azi – n.r.) va fi sustinut un al doilea, avind ca tematica modalitatile de finantare si creditare a IMM, rolul organizatiilor patronale si profesionale si sintem deschisi la orice fel de probleme expuse de intreprinzatorii participanti. Vrem ca in timpul forumului, al carui centru de greutate va cadea pe interventia invitatilor asupra problematicii ridicate, sa avem deja propuneri de solutionare a acestor probleme. In acest fel putem obtine raspunsul concret al invitatilor din diferite ministere“, a precizat presedintele executiv al CNIPMMR, filiala Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS