15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSfintele Sarbatori o vor gasi pe Ioana pe drumuri

Sfintele Sarbatori o vor gasi pe Ioana pe drumuri

Anul acesta, de Pasti se implineste un an de cind Ioana Cotora este pe drumuri. Apartamentul in care locuia inainte cu cei trei copii l-a vindut pentru a plati datoriile. I-a cumparat fetei celei mari o garsoniera, iar restul banilor s-au dus ca si cind nu i-ar fi avut niciodata. Femeia spune ca marea ei greseala este ca a facut actele garsonierei pe numele Constantinei, care, vazindu-se stapina, nu a mai gasit loc si pentru mama ei. Ceilalti doi copii s-au raspindit care pe unde a gasit un loc de dormit si o farfurie cu mincare. Numai Ioana a ramas fara casa si fara masa. Ea spera ca o va angaja cineva ca menajera si macar o parte din problemele ei vor lua sfirsit. Deocamdata insa, Ioana se pregateste pentru o sarbatoare de Pasti trista.

De cind a ramas fara casa, Ioana a incercat peste tot sa isi gaseasca un adapost. „Dupa ce am facut actele pe numele fetei am inceput sa nu ne mai intelegem. Am lasat-o acolo cu barbatul ei si m-am mutat un timp la tara, la Castranova, la parintii mei. Ne certam insa mereu, imi reprosau ca mi-am vindut casa si altele. A trebuit sa plec si de acolo“, povesteste femeia. La Castranova a ramas baiatul Ioanei si, din cind in cind, se mai duce si Janina, mezina familiei, care se muta cind la tara, cind la oras, la sora ei.

„Fac orice, spal, fac mincare, curatenie, am grija de persoane in virsta sau cu handicap“

Ioana s-a angajat ca menajera. Numai asta a salvat-o de la dormitul pe strazi. „Am citit anuntul in ziar si m-am dus acolo. Aveam unde sa dorm, in schimb nu primeam nici un ban. Persoana care m-a angajat ma ducea si la tara si munceam si acolo pe rupte. Dar in tot acest timp n-am vazut nici macar un leu. Mi se pare nedrept, pentru ca trebuie sa traiesc si eu, sa-mi cumpar cele trebuincioase, minimul necesar. Vreau sa gasesc pe cineva care sa imi dea un loc de dormit si un salariu, chiar daca e o suma mica. Fac orice, spal, fac mincare, curatenie, am grija de persoane in virsta sau handicapate. Orice, numai sa fac si eu un ban. Nu conteaza daca stau aici sau la tara. Oriunde e nevoie de mine ma duc, nu fac nazuri“, a spus femeia, disperata. Ioana spera ca cineva care are nevoie de menajera o va alege pe ea. Intre timp nu scapa nici un anunt din ziar si se pregateste sufleteste pentru o sarbatoare de Paste plina de singuratate si de tristete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS