21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrima victorie a sindicalistilor din invatamintul preuniversitar doljean

Prima victorie a sindicalistilor din invatamintul preuniversitar doljean

In sedinta de ieri a Comisiei de dialog social (Prefectura Dolj – sindicate din invatamint) s-au abordat trei probleme esentiale pentru cadrele didactice din invatamintul preuniversitar doljean: decontarea cheltuielilor de naveta, examenele medicale si analizele medicale, precum si acordarea celor sase calatorii in fiecare an calendaristic, dus-intors pe calea ferata, cu reducere de 50%. Din partea sindicatelor din invatamint au participat la discutii: Dumitru Chilom – presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din Invatamint „Spiru Haret“, Ion Cepoi – prim-vicepresedintele Sindicatului Invatamintului Preuniversitar (SIP) Dolj, si Nicolae Cuta – vicepresedintele SIP Dolj.

Prefectul Cornel Mondea a hotarit ca pina pe 30 aprilie sa se stabileasca situatia concreta a decontarii cheltuielilor de naveta pentru cadrele didactice, in toate localitatile din judet. In acest sens, conducerea SIP Dolj le va solicita liderilor sindicali o situatie completa, in sedinta de astazi care va incepe la ora 10.00, in sala de festivitati a Colegiului National „Elena Cuza“. La rindul ei, conducerea ISJ Dolj, in sedinta cu directorii tuturor unitatilor scolare, care va avea loc vineri, in sala de festivitati a Grupului Scolar „Electroputere“, le va solicita directorilor aceleasi date concrete, astfel incit Prefectura Dolj sa intre in posesia unor date exacte. De asemenea, sindicalistii au primit asigurari ca, in ceea ce priveste examenele medicale si analizele medicale pentru personalul didactic, se va aplica si la nivel judetean acordul semnat la nivel national intre reprezentantii CNAS, MS si MEC.

Vicepresedintele economic al Consiliului Judetean Dolj, Petre Petrescu, a dat asigurari ferme – conducerii SIP Dolj si Federatiei „Spiru Haret“ – ca toate cheltuielile pentru acordarea celor sase calatorii cu reducere 50% au fost prevazute in bugetele locale, dar a solicitat situatia scolilor in care aceste drepturi nu se acorda. Dupa cum se stie, nu prea exista nici o unitate de invatamint din care cadrele didactice sa fi beneficiat de un asemenea drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS