11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate86 de militari craioveni pleaca azi in Kosovo

86 de militari craioveni pleaca azi in Kosovo

Palmaresul militarilor craioveni din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ se imbogateste cu o noua misiune. O companie a acestei unitati, formata din 86 de militari profesionisti, pleaca astazi in Kosovo pentru ca timp de patru luni sa participe la misiuni de mentinere a pacii in localitatea Klina.

Este vorba in principal de asigurarea respectarii legii in aceasta localitate, de cautarea si colectarea armamentului si a munitiei detinute de catre populatie si de organizatiile locale, de paza populatiei sirbe pe timpul intoarcerii la caminele lor din Klina.

Subunitatea va fi dotata cu echipamente si mijloace tehnice specifice si va actiona sub comandament italian. Potrivit maiorului Simion Costel, comandantul detasamentului care va merge in Kosovo, militarii craioveni au fost supusi unui riguros control medical, au fost testati psihologic si in ceea ce priveste nivelul de cunoastere al limbii engleze. De asemenea, timp de trei luni ei au desfasurat o pregatire intensiva in ceea ce priveste regulile de angajare a focului, acordarea primului ajutor si procedurile de operare specifice Aliantei Nord-Atlantice.

Ieri, la sediul comandamentului Brigazii 2 Mecanizate Rovine, in subordinea caruia se afla Batalionul „Neagoe Basarab“, s-a desfasurat revista de front, o ceremonie in cadrul careia militarii craioveni au fost incurajati de generalul de brigada Ion Pilsoiu, comandantul Brigazii 2 Mecanizate Rovine, si de oficialitatile locale. Aceasta este a treia misiune de mentinere a pacii la care militarii Batalionului „Neagoe Basarab“ participa, dupa cele din Angola, in 1996, si Albania, in 1997.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS