12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiecte de rentabilizare a societatilor de gospodarire comunala

Proiecte de rentabilizare a societatilor de gospodarire comunala

Reprezentantii Consiliului Judetean Mehedinti si cei ai Prefecturii Mehedinti au promovat la Bucuresti, la inceputul acestei saptamini, opt proiecte de hotariri de guvern.

Cinci dintre acestea privesc preluarea de catre autoritatile locale a patrimoniilor care au apartinut APAPS si care fac obiectul domeniului public al unitatilor administrative teritoriale: FLAPS Strehaia, FLORAL Baia de Arama, IGO Vinju Mare, SGCL Orsova si SECOM Drobeta Turnu Severin. In decurs de o saptamina, va fi analizat si modul de administrare si restructurare a acestor unitati. Aceleasi masuri vor fi luate si in cazul RA LOTUS si Societatii de Drumuri. „In cea mai dificila situatie este Societatea de Gospodarire Comunala Orsova, care are de incasat 6,1 miliarde de lei, in timp ce datoriile depasesc 6,8 miliarde de lei“, a declarat Constantin Sirbulescu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti.

Alte doua proiecte promovate de reprezentantii administratiei publice din Mehedinti la Bucuresti se refera la spatii care apartin Ministerului de Interne si care au fost solicitate de Primaria Drobeta Turnu Severin, cu destinatia de locuinte. Un ultim proiect de hotarire de guvern se refera la preluarea actualului sediu al Bancii Nationale a Romaniei si transformarea lui in sediu al primariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS