14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Mesaj pentru Nick

N-au trecut decit citeva saptamini de cind reporterii GdS au scris despre saracia locuitorilor din satul Intorsura, comuna Radovan. Dupa aparitia articolului, pe adresa de web a ziarului a sosit un mesaj de departe: „Eu sint din Canada, ma cheama Nick, bunicii mei sint din Intorsura si nu vreau sa mai scrieti de rau de oamenii din Intorsura. Nu e corect sa fie atit de saraci!“ Parea un mesaj de copil, din care razbatea un dor ascuns…

Pe urmele lui Nick, am ajuns la familia Patru, Mihai si Leonica, oameni in virsta si bunicii iubitori ai lui Nick. „Da, avem o fata in Canada. Se numeste Mariana Mirescu, e stabilita acolo cu sotul, iar in vara trecuta a plecat la ei si Adrian Alexandru, nepotul nostru. E in clasa a patra acum, are zece ani si noi l-am crescut de mic“, spune nea Mihai. Au ascultat atenti cuvintele noastre, au citit mesajul de citeva ori si apoi au suris cu intelegere: „Ce sa stie el? E copil…Mai saracie ca la Intorsura nu cred ca e pe nicaieri! El nu a simtit asta pentru ca aici a avut de toate“, au spus bunicii lui Nick.

Prin intermediul Gazetei de Sud, Nick a primit si un mesaj de la bunicii sai. „Ce sa ii spun?!“, s-a pierdut cu firea bunica Leonica; „Noi sintem bine, sanatosi, ii uram si lui multa sanatate, sa invete carte, ca aici, la Intorsura, nu e chiar asa bogatie… am vrea sa iasa ceva din el, ceva mai bun ca mine, care nu am putut sa invat mai departe, pentru ca parintii mei aveau pamint si, din cauza asta, nu m-au mai primit la scoala“, a spus femeia, cu ochii umezi de dorul nepotului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS