16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePastrati-va picioarele sanatoase!

Pastrati-va picioarele sanatoase!

Chiar daca aveti picioarele suple si rezistente la efort, asta nu inseamna neparat ca sinteti la adapost de problemele circulatorii. Iar daca vi s-a intimplat de citeva ori sa va simtiti membrele inferioare ingreunate sau chiar usor umflate, acest lucru inseamna ca puteti avea neplaceri cu circulatia, ca de altfel jumatate din femei si unul din trei barbati. Incidenta crescuta a problemelor circulatorii in rindul populatiei i-a facut pe medici sa priveasca (si sa trateze) mai cu atentie aceste afectiuni. Mai ales ca, in afara factorilor predispozanti (ereditate, virsta, sex), exista si o serie de factori care favorizeaza aparitia problemelor circulatorii, iar dintre acestia, sedentarismul este cel mai des acuzat pentru aparitia temutelor varice.

Chiar daca exista acum un tratament eficace impotriva acestor dilatari ale venelor, pe cit de dureroase, pe atit de inestetice, mult mai bine ar fi sa evitati aparitia lor. Nu e nevoie decit de o igiena de viata, citeva reguli simple si usor de urmat care va vor mentine picioarele sanatoase si frumoase!

Sedentarismul si caldura va afecteaza…picioarele!

In primul rind…renuntati la sedentarism! Fiti activi, mergeti pe jos cit mai mult posibil; un minimum de o jumatate de ora de mers pe jos, calcind pe toata talpa piciorului si fara tocuri mai inalte de patru-cinci centimetri, va mentine piciorul in forma. O activitate fizica regulata – ca natatia, ciclismul sau gimnastica – va poate ajuta sa va mentineti in forma.

Trebuie, de asemenea, sa evitati sa ramineti in picioare sau asezat, mult timp. Incercati ca, de cite ori aveti ocazia, sa va mentineti picioarele la nivelul corpului si sa evitati astfel sa le lasati prea mult timp sub influenta fortei gravitationale. Si caldura este un inamic pentru sanatatea picioarelor dumneavoastra! Ea provoaca o vasodilatatie a venelor, urmata de aparitia unei senzatii de greutate in picioare. Vasele sanguine devin mai fragile, iar expunerile repetate la caldura (chiar si baile prea fierbinti sau epilatul cu ceara calda!) pot produce temutele varice. Pe linga exercitiile fizice, puteti preveni aparitia varicelor si consumind ceaiuri care usureaza circulatia sanguina. Cercetatorii au pus in evidenta faptul ca si vinul rosu are efect asemanator, bineinteles, consumat in cantitati moderate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS