3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScrisori catre Mos Craciun

Scrisori catre Mos Craciun

Fiecare copil isi doreste ca in magica Noapte de Ajun dorintele lui sa devina realitate. Un mic dar oferit din suflet poate aduce un zimbet pe chipul oricarui micut. Gazeta de Sud iti ofera acum sansa sa-i convingi pe copii ca Mos Craciun exista. Ajuta-l pe Mos Craciun sa ajunga si la micutii sarmani, iar Mos Craciun va ajunge la tine aducindu-ti in dar un suris de copil! Oamenii cu suflet, care cred in Mos Craciun, pot veni la sediul redactiei noastre ca sa-i arate drumul spre cei care-l asteapta. Cele mai frumoase scrisori vor primi un premiu surpriza din partea Gazetei de Sud.

Trimite-i si lui Marius ceva!

Iti trimitem aceasta mica scrisoare pentru un baiat cu un trecut ravasit din cauza problemelor familiale in care s-a nascut.

Se numeste Toporan Marius, este elev in clasa a III-a B, Scoala Lipovu. Mos Craciun, povestea lui Marius este trista pentru ca familia lui este destramata, parintii, divortati si fiecare are alta familie, alti copii, matusa handicapata care il ingrijea pe Marius a fost dusa la un camin-azil, bunicul este pensionar. Colegul nostru este un copil cuminte, ascultator, invata bine. Locuieste cu bunicul intr-o casa de chirpici – acoperita cu placi, casa este saracacioasa, fara lumina, fara televizor etc. De ce ne-am permis sa iti scriem in numele lui Marius? Iti vom spune: nu mica ne-a fost mirarea cind am intrat in clasa in ziua de 6 decembrie si toti eram fericiti pentru ca trecuse Mos Nicolae pe la noi. Bineinteles, numai la Marius nu a fost. Acesta, cu ochii in lacrimi, cu barbia in piept, suspinind, ne-a spus ca nici de data aceasta Mosul nu venise. Nu isi doreste ca alti copii lucruri, obiecte costisitoare, dulciuri multe. Vrea numai un semn ca existi.

Mosule draga, te rugam frumos ca in magica Noapte de Ajun dorinta lui Marius sa devina realitate. Un mic dar oferit din sufletul tau mare poate aduce un zimbet pe chipul slabut si palid al lui Marius.

Noi iti uram, Mos Craciun, multa sanatate, drumuri libere fara troiene, sa poti ajunge la Marius.

Cu multa admiratie pentru Mos Craciun al tuturor copiilor saraci, dar si bogati!

„La multi ani!“

Colectivul clasei a III-a B

Mama ne picteaza un bradut din carton

Sint un copil de 13 ani, care vazind lipsurile de zi cu zi, vazind-o pe mama mea care este bolnava si pe care tratamentul o costa enorm de scump, m-am gindit sa-ti scriu si eu o scrisoare. Daca ai vrea, Mos Craciun, sa asculti atit ruga mea, cit si a fratilor mei mai mici, de opt ani si sapte ani, care isi doresc si ei ghetute, trening, jucarii si dulciuri.

Cind in viata esti refuzat,

Inveti sa infringi realitatea,

Realitatea care doare uneori

Si apasa cu durere

E mama mea ce sta si plinge

Caci n-are un serviciu,

Sa ne ofere bucurii.

Mosule, iti multumesc ca ai avut rabdarea sa citesti aceasta scrisoare, nu stiu daca am suparat pe cineva, dar eu am vrut sa vad intr-adevar daca acolo cineva ma va auzi. Tare mult mi-ar fi placut, draga Mosule, sa vii si la noi sa te vedem. Poate ar fi bucuroasa si mama mea. Se mira cum sa ne faca si noua un mic bradut din carton pe care il picteaza cu minutele ei si-l impodobeste cu stelute din ambalaje de la cornuri si improvizeaza niste beculete mici ce le coloreaza cu carioca in diverse culori.

Mosule, noi te iubim

Te iubim, te respectam,

Tare frumos e in tara ta

Acolo as vrea sa stau

Unde lumea-i fericita

Si buzele lucesc de fericire.

Te iubesc, dragul meu Mos Craciun!

Asteptam si noi, copiii sarmani, un dar de la Mosul

Inca din primele rinduri ale acestei scrisori tin sa va urez, dumneavoastra Mosule, un calduros „La multi ani!“ si intregii redactii a ziarului Gazeta de Sud, care dupa parerea mea are o mare contributie la realizarea acestui ajutor pentru copii.

Ma numesc Driba Marius Petrisor, sint elev in clasa a VI-a la Scoala generala Fratila, invat bine, imi ajut parintii la treburile gospodaresti si am grija de cei doi fratiori mai mici: de patru ani si cel mic, de trei luni. Provin dintr-o familie compusa din sapte persoane, in care bunicii mei au o pensie de 700.000 de lei, impreuna cu alocatia noastra. Nu avem o situatie materiala buna, dar ii multumim bunului Dumnezeu ca avem unde sa stam, nu ca alti copii, pe strazi. Niciodata nu am avut posibilitatea sa va spunem ce ne-am dori, prin mila Domnului si prin ajutorul acestor oameni minunati de la ziarul Gazeta de Sud care fac foarte mult pentru noi, copiii saraci, acum putem.

Draga Mosule, eu mi-as dori din tot sufletul un televizor color, chiar si din acela vechi, pentru ca este mai ieftin. Fratiorii mei ar vrea suc si dulciuri si ceva de imbracat. Dar daca nu se poate si cer prea mult nu ma voi supara, te rog Mosule, sa vii si la mine si la fratiorii mei. Eu le-am povestit la colegii mei de clasa ca va scriu aceasta scrisoare si au ris de mine si mi-au spus ca „flamindu’ codrii viseaza“, dar eu nu m-am suparat si am incredere in Dumnezeu.

Nu imi ramine de facut decit sa ma rog la bunul Dumnezeu sa va ajute sa ajungeti cu bine la toti copiii necajiti si ma voi ruga si pentru aceste formatii care au donat bani din incasari pentru acest scop. Le doresc multa sanatate si cit mai multe realizari, Sarbatori fericite!

Si, nu in ultimul rind, celor de la Gazeta de Sud, care ajuta foarte multi oameni. Aici inchei aceasta scrisoare, urindu-va sanatate si Sarbatori fericite!

Marius

Te asteptam cu daruri

Ma numesc Stoica Pastita, sint la Scoala din Goiesti – Dolj. Sint o fata cuminte si am noua ani si sase luni. Am doi frati si sa le aduci si lor cadouri. Vreau sa imi aduci daruri frumoase. Noi sintem copii necajiti, tata a murit de cinci ani si mama nu ne poate ingriji. Mos Craciun, eu sint in clasa a III-a. Sarut mina Mos Craciun, te iubesc si te astept cu multe daruri.

Mos Craciun cu plete dalbe

A sosit de prin nameti

Si aduce daruri multe

La fetite si baieti.

„Bine te-am gasit, dragul meu Mos Craciun!“

Daca as sti ca aceasta scrisoare ar ajunge la tine, dimineata eu ti-as spune: „Buna dimineata!“. De aceea eu iti zic: „Bine te-am gasit, dragul meu Mos Craciun!“.

Ma numesc Vintila Otilia Adina, am opt ani, si sint eleva in clasa a II-a si va scriu si in numele surorii mele, Vintila Daniela Florentina, care are cinci ani, si nu stie sa scrie. Ea merge la gradinita.

Atit eu, cit si sora mea, am asteptat foarte mult an de an ca sa vina si la noi odata Mos Craciun, cu daruri multe si frumoase, haine si dulciuri cit de multe, dar nu a venit niciodata, asa cum ne-am dorit noi.

Noi locuim la tara, tatal meu nu are serviciu. Lucreaza doar mama si trebuie sa suporte doar ea toate cheltuielile necesare pentru intreaga familie.

De aceea, ti-am scris tie sa ne aduci si noua cite ceva. Pentru noi este o bucurie foarte mare. Eu si sora mea iti dorim sa fii sanatos, si sa ajungi cu daruri atit la noi si la toti copiii, care te asteapta cu bucurie. Eu te iubesc foarte mult.

„La multi ani!“, Sarbatori fericite, multa sanatate iti dorim din tot sufletul si te asteptam foarte mult si te rugam ca sa ajungi si pe la mine si sora mea.

„Imi doresc o bicicleta“

Incep aceasta scrisoare prin a-ti spune ca ma numesc Nitu Razvan Marian si sint elev in clasa a VII-a la scoala Teslui si locuiesc in satul Viisoara Mica – Dolj.

Am crezut totdeauna ca existi si iti doresc multa sanatate, fericire si toate cele bune. Am citit in Gazeta de Sud si am vazut ca sint multi copii care o duc rau. Mos Craciun eu mi-as dori o bicicleta, iar pentru ceilalti trei frati ai mei ce vrei tu.

Multumesc si te astept.

Cu bine, Razvan Marian

Sint o fetita ascultatoare

Ma numesc Molea Tania Mariana, sint eleva in clasa a II-a, am noua ani si invat la Scoala generala cu clasele I-VIII din satul Castrele Traiane – Dolj.

Sint o fetita ascultatoare si buna la invatatura. Darul cel mai de pret este pentru mine o papusa cu carucior, un ursulet de catifea, portocale, banane si alte dulciuri.

Cu ocazia Sarbatorilor de iarna iti doresc un calduros „La multi ani!“ si „Craciun fericit!“

Draga Mos Craciun,

Iti scriu aceasta scrisoare cu ocazia Sarbatorilor de Craciun. Ma numesc Fieraru Verginica, sint din comuna Amarastii de Sus – Dolj si am 14 ani. Ma bucura faptul ca pot sa-i cer Mosului tot ceea ce vreau, fiindca el ii iubeste pe copii. Este prima data cind vine Mos Craciun cu adevarat. Parintii nu au bani sa-mi cumpere si mie imbracaminte si de aceea eu te rog foarte frumos sa-mi trimiti si mie un trening si pantofi. Mos Craciun, eu stiu ca esti darnic si bun si nu te superi orice am cere noi, copiii. Mosule te rog ceva: sa-mi aduci si mie o papusa cit de mica ar fi, fiindca eu n-am nimic, si niste dulciuri.

Cu drag,

Fieraru Verginica

Nu am fost mereu cuminte, dar te astept sa vii

Ma numesc Balasoiu Bogdan Mihai si sint elev in clasa intii, la Scoala Generala „Eugen Caradea“ din Craiova.

Vreau sa-ti spun ca te astept de foarte mult timp si te rog frumos sa nu ma ocolesti anul acesta.

Chiar daca nu am fost mereu cuminte, sper sa vii cu un dar cit de mic. Eu am sa te astept cu sufletul la gura, pentru a-ti spune ce am invatat in primul trimestru de scoala.

Iti multumesc ca existi si-mi faci copilaria mai frumoasa.

Te iubesc si te imbratisez. „La multi ani!“.

Un vaccin sau medicamente pentru Denisa

Ma numesc Duta Denisa Mariana, sint din satul Braniste, comuna Podari si am noua ani. Anul acesta am fost cam bolnavioara si am fost depistata ca am astm bronsic si am avut mai multe crize de astm prelungite si inca mai am, de aceea am pierdut si anul acesta de scoala pentru ca sint in clasa a II-a. De aceea, te rog si eu sa ma ajuti si pe mine cu un vaccin sau medicamente sau ce stii tu ca sa ma fac si eu bine. Mosule nu ti-as cere nimic, dar mami si tati nu mai au nimic de cind sint eu bolnava.

Mosule, ti-as mai cere niste fructe, dulciuri, jucarii, un pom cu globulete, dar cel mai mult as vrea daca poti, sa-i ajuti pe mami si pe tati, pentru ca nu avem nici porc, cum are toata lumea. Mosule, sa nu te superi ca iti cer atitea, dar m-am gindit ca tu esti singura speranta a mea.

Te iubesc si te astept sa vii si la mine cum vii si la alti copiii.

„Mosule, nu ma uita!“

Ma numesc Mitran Cornel din comuna Isalnita – Dolj. Sint elev in clasa a IV-a la Scoala generala din comuna.

Ma bucur ca pot sa-ti scriu prin intermediul ziarului Gazeta de Sud.

. De doi ani trimit scrisori si il rog pe Mosu sa imi aduca o minge de fotbal si un echipament sportiv. As dori sa fiu un mare fotbalist, dar parintii nu au timp de mine pentru ca sint foarte ocupati.

Te rog, Mosule, nu ma uita si vino si la mine ca si la ceilalti copii.

Inchei aceasta scrisoare nu inainte de a-ti ura multa sanatate si „La multi ani!“ si te astept cu drag.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS